Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Επιτακτική η ανάγκη παραμονής των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

 

Επιτακτική η ανάγκη παραμονής των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε τις επόμενες ημέρες λήγει η παράταση, η οποία είχε δοθεί στους Ειδικευόμενους Νοσηλευτές και σταδιακά θα αποχωρούν τις νευραλγικές θέσεις τις οποίες κατέχουν στις Υπηρεσίες Υγείας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας κ.λπ.

Καθημερινά δεχόμαστε εκατοντάδες αιτήματα από τις Διοικήσεις, τις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και τα μέλη μας, καθώς επικρατεί γενικευμένη αναστάτωση σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας, σχετικά τις τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτών και την αναπάντεχη πλέον κατάσταση, την οποία αναμένεται να προκαλέσει η απώλεια των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών, των οποίων λήγουν συμβάσεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις απώλειες από τις αποχωρήσεις των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών, καθώς το επικουρικό προσωπικό δεν επαρκεί, ενώ οι όποιες θέσεις Νοσηλευτών έχουν προκηρυχθεί από το Α.Σ.Ε.Π. θα αργήσουν να ολοκληρωθούν, ώστε να μετριαστούν οι ισορροπίες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Για το σκοπό αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη της ανανέωσης των συμβάσεων των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών όσο πιο άμεσα, ώστε να παραμείνει η κατάσταση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε