Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κατατέθηκε η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ του Υπουργείου Υγείας, που αντιμετωπίζει την δυνατότητα παράτασης των ειδικευόμενων νοσηλευτών στην ειδικότητα επείγουσας της εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής.

Κατατέθηκε η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ του Υπουργείου Υγείας,  που αντιμετωπίζει την δυνατότητα παράτασης των ειδικευόμενων νοσηλευτών στην ειδικότητα επείγουσας της εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής.

Στην Αιτιολογική έκθεση αναφέρεται το ζήτημα που αντιμετωπίζει η αξιολογούμενη ρύθμιση, γιατί αποτελεί πρόβλημα και ποιους φορείς ή πληθυσμιακές αφορά.

1. Ποιο ζήτημα αντιμετωπίζει αξιολογούμενη ρύθμιση;

Άρθρο 5:Με την προτεινόμενη διάταξη θεσπίζεται η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης παραμονής για έξι (6) μήνες των ειδικευόμενων νοσηλευτών στην ειδικότητα επείγουσας της εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής που ολοκληρώνουν παράταση την παρ.1 του άρθρου ένατου του ν. 4889/2022 (Α’ 21) έως τις 31.12.2022 τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές.

2. Γιατί αποτελεί πρόβλημα;

Άρθρο 5: Η αποχώρηση των ειδικευόμενων νοσηλευτών στις ειδικότητες επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και νοσηλευτικής δημόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής, που ολοκληρώνουν προβλεπόμενο χρόνο άσκησης και ολοκληρώνουν την παράταση του άρθρου ένατου του ν. 4889/2022, από τα εκπαιδευτικά κέντρα, στα οποία είχαν τοποθετηθεί, Θα τα αποστερήσει από νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικότητα στην  εντατική θεραπεία και τη δημόσια υγεία και θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία τους.

3. Ποιους φορείς ή πληθυσμιακές αφορά;

Άρθρο 5: Ειδικευόμενους νοσηλευτές που ολοκληρώνουν την παράταση παραμονής σε εκπαιδευτικά κέντρα, σύμψωνα άρθρο ένατο του ν. 4889/2022.

Για να δείτε την σχετική τροπολογία πατήστε εδώ.