Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Παράταση παραµονής στα εκπαιδευτικά κέντρα των ειδικευόµενων νοσηλευτών στην ειδικότητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δηµόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4975 

Τεύχος A’ 187/30.09.2022

Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις.

 Άρθρο 67

Παράταση παραµονής στα εκπαιδευτικά κέντρα των ειδικευόµενων νοσηλευτών στην ειδικότητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δηµόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής - Τροποποίηση άρθρου ένατου ν. 4889/2022

1. Στο άρθρο ένατο του ν. 4889/2022 (Α΄ 21), περί της παράτασης παραµονής ειδικευόµενων νοσηλευτών στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δηµόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) η µόνη παράγραφος αριθµείται ως παρ. 1 και προστίθεται παρ. 2, β) το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 τροποποιείται, ώστε να αναφέρεται στις συµβάσεις της παραγράφου αυτής, και το άρθρο ένατο διαµορφώνεται ως εξής: 

«Άρθρο ένατο

Παράταση παραµονής ειδικευόµενων νοσηλευτών στην ειδικότητα της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δηµόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής

1. Λόγω των έκτακτων αναγκών που προκαλεί για τη δηµόσια υγεία η συνεχιζόµενη διάδοση της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19, οι ειδικευόµενοι νοσηλευτές Ιδιωτικού Δικαίου Ορισµένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), που ασκούνται στις ειδικότητες της επείγουσας εντατικής νοσηλευτικής και της νοσηλευτικής της δηµόσιας υγείας/κοινοτικής νοσηλευτικής και ολοκληρώνουν τον νόµιµο χρόνο για τη λήψη της νοσηλευτικής ειδικότητας έως 31.12.2022, δύνανται, για χρονικό διάστηµα έως και έξι (6) µηνών από τη συµπλήρωση του νόµιµου χρόνου, να παραµείνουν µε τα ίδια δικαιώµατα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές στις εκπαιδευτικές µονάδες που έχουν τοποθετηθεί, µε ισόχρονη παράταση της σύµβασής τους από την λήξη της. Για την παράταση του πρώτου εδαφίου απαιτείται απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονοµικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), η οποία εκδίδεται αµελλητί έπειτα από αίτηση του ειδικευόµενου νοσηλευτή, η οποία υποβάλλεται προς την οικεία Διοίκηση Υγειονοµικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) εντός πέντε (5) εργάσιµων ηµερών πριν από τη λήξη της σύµβασής του. Η λήψη του τίτλου της νοσηλευτικής ειδικότητας κατά τη διάρκεια της παράτασης του πρώτου εδαφίου δεν εµποδίζει την ολοκλήρωση του χρόνου, για τον οποίο χορηγήθηκε η παράταση, µε τα ίδια δικαιώµατα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές. Η παρ. 21 του άρθρου 58 του ν. 4690/2020 (Α΄ 104), περί της µοριοδότησης του χρόνου που έχει διανυθεί στην ειδίκευση/εξειδίκευση, εφαρµόζεται και για το χρονικό διάστηµα της παράτασης του πρώτου εδαφίου. Η παράταση των συµβάσεων κατ’ εφαρµογή της παρούσας δεν µεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούµενοι στις θέσεις αυτές και δεν προσµετράται στο ανώτατο χρονικό διάστηµα των είκοσι τεσσάρων (24) µηνών κατά την έννοια των άρθρων 5, 6 και 7 του π.δ. 164/2004 (Α΄ 134).

2. Οι ειδικευόµενοι νοσηλευτές που ολοκληρώνουν έως 31.12.2022 την παράταση της παρ. 1 δύνανται να παρατείνουν περαιτέρω την παραµονή τους στις εκπαιδευτικές µονάδες που έχουν τοποθετηθεί, για χρονικό διάστηµα έως έξι (6) µηνών από τη λήξη της παράτασης της παρ. 1, µε τα ίδια δικαιώµατα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες αποδοχές, µε ισόχρονη παράταση της σύµβασής τους από τη λήξη της. Για την παράταση του πρώτου εδαφίου απαιτείται απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ., η οποία εκδίδεται αµελλητί έπειτα από αίτηση του ειδικευόµενου νοσηλευτή, η οποία υποβάλλεται προς την οικεία Δ.Υ.ΠΕ. εντός προθεσµίας πέντε (5) εργάσιµων ηµερών πριν από ή πέντε (5) εργάσιµων ηµερών µετά από τη λήξη της παράτασης της παρ. 1. Η λήψη του τίτλου της νοσηλευτικής ειδικότητας κατά τη διάρκεια της παράτασης του πρώτου εδαφίου δεν εµποδίζει την ολοκλήρωση του χρόνου, για τον οποίο χορηγήθηκε η παράταση. Η παράταση των συµβάσεων κατ’ εφαρµογή της παρούσας δεν µεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούµενοι στις θέσεις αυτές και δεν προσµετράται στο ανώτατο χρονικό διάστηµα των είκοσι τεσσάρων (24) µηνών κατά την έννοια των άρθρων 5, 6 και 7 του π.δ. 164/2004.»

2. Η παρ. 2 του άρθρου ένατου του ν. 4889/2022 εφαρµόζεται και για συµβάσεις της παρ. 1 του ίδιου άρθρου που έληξαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος.