Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας για Νυχτερινά-Αργίες-Εξαιρέσιμα. Έκθετο το Υπουργείο Υγείας. Σιγή ιχθύος από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Απλήρωτοι οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας για Νυχτερινά-Αργίες-Εξαιρέσιμα. Έκθετο το Υπουργείο Υγείας. Σιγή ιχθύος από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες/οι

    Θεωρούμαι υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε το Υπουργείο Υγείας διότι  για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο καθυστέρησε, πέρα από κάθε πρόβλεψη την εκταμίευση του κονδυλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, Νυχτερινών - Αργιών και Εξαιρέσιμων των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι Εργαζόμενοι να πληρωθούν μεταξύ 23-27/12/2019, με ότι αυτό συνεπάγεται στον οικογενειακό προγραμματισμό τους, ιδιαίτερα μάλιστα την ευαίσθητη περίοδο των Γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

     Το γεγονός αυτό, το οποίο σημειωτέον τείνει να γίνει  μόνιμο, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, έντονο προβληματισμό και κατά συνέπεια την έκδηλη αντίδραση των χιλιάδων Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και γενικότερα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι καθημερινά, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, δίνουν καθημερινά τη μάχη να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

     Στο σημείο αυτό δυστυχώς δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την στάση της ΠΟΕΔΗΝ και ιδιαίτερα του συνήθως «λαλίστατου» Προέδρου της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κ. Γιαννάκου, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τις σχετικές οχλήσεις από συνδικαλιστικά στελέχη Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 



     Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα από τον εκπρόσωπο των Εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Γιάννη Τσολάκη. Δείτε την καταγγελία εδώ.


     Κλείνοντας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η παράταξή μας, ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την σκληρή καθημερινότητα των Εργαζομένων στα Δημόσιες δομές Υγείας και θα αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την επίλυση τους, με τους Εργαζόμενους για τους Εργαζόμενους.

Πηγή: agonasantistasianatropi.blogspot.com