Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2024

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2024
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2024

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2023

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2023
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2023

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2022

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2022
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2022

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Οι νοσηλευτές προτείνουν να χρησιμοποιηθεί στις προσλήψεις στα νοσοκομεία το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Οι νοσηλευτές προτείνουν να χρησιμοποιηθεί στις προσλήψεις στα νοσοκομεία το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών δηλώσεων για τις ελλείψεις και τις προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος απέστειλε έγγραφο προς τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταθέτοντας τη δική της πρόταση σχετικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων των  νοσηλευτών.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η ΕΝΕ θεώρει πως «έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για την καθιέρωση ενός ειδικού συστήματος επιλογής και πρόσληψης νοσηλευτών, που θα παρακάμπτει τις υπάρχουσες αγκυλώσεις και θα συμβάλει τα μέγιστα στην άμεση στελέχωση των νοσοκομείων».

Προς την κατεύθυνση αυτή προτείνει να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα ΑΣΕΠ με αποκλειστικό αντικείμενο τις προκηρύξεις νοσηλευτικού προσωπικού και την άμεση διεκπεραίωση των αναγκαίων διαδικασιών (εξέταση δικαιολογητικών, αξιολόγηση ενστάσεων, σύνταξη πινάκων κλπ).

Παράλληλα, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος προτείνει να υπάρξει ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό των εκπαιδευτικών, όπου οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται από το υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα έχουν τοποθετηθεί σε πίνακα κατάταξης.

Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι, με την ύπαρξη κυλιόμενων πινάκων υποψηφίων, ανά Υγειονομική Περιφέρεια, θα αναπληρώνονται άμεσα τα κενά που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις. Επιπλέον, οι νοσηλευτές θα είναι σε θέση να εισέρχονται στο ΕΣΥ με πιο απλουστευμένες διαδικασίες, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο αναμονής των προκηρύξεων.

Η ΕΝΕ προτείνει οι πίνακες αυτοί να έχουν διάρκεια για τρία έτη. Γενικότερα υποστηρίζεται, ότι η άμεση κάλυψη κάθε κενούμενης θέσης αποτελεί το κλειδί αρχικά για τη διατήρηση σταθερού του αριθμού των νοσηλευτών και της μεταγενέστερης αριθμητικής ενίσχυσής του.

Δεν φταίει το ΑΣΕΠ για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν είναι υπεύθυνο το ΑΣΕΠ για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, καθώς με τις προκηρύξεις που βγαίνουν τώρα για νοσηλευτικό προσωπικό -ουσιαστικά- θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Δηλαδή δεν θα προσληφθεί νέο προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά θα μονιμοποιηθεί! 

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν πρόσφατα για τα νοσοκομεία αφορούν κυρίως προσωπικό που υπηρετεί ήδη σε αυτά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς μοριοδοτείται κατά πολύ η ειδική εμπειρία την περίοδο της πανδημίας. 

Έρχεται νομοσχέδιο με αλλαγές στο ΑΣΕΠ

Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου. Το σημαντικότερο ζήτημα που θα επιλύει το σχέδιο νόμου έχει να κάνει με την διασύνδεση της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του δημοσίου ώστε να επιταχυνθεί η άντληση αλλά και ο έλεγχος των δικαιολογητικών. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός, ένας υπάλληλος του ΑΣΕΠ μπορεί να ελέγξει περίπου 10 με 15 αιτήσεις την ημέρα (να κάνει αντιπαραβολή της αίτησης με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά), κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο. 

Στόχος του υπουργείου είναι το ΑΣΕΠ να μπορεί να αντλεί αυτόματα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα ένσημα των υποψηφίων αλλά και τους τίτλους σπουδών που έχουν αποκτηθεί από τα ελληνικά πανεπιστήμια.