Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ετήσιος προγραμματισμός η καλύτερα ετήσιος Αποπροσανατολισμός και ετήσιο "Δούλεμα" από Υπουργεία και Διοικήσεις.

Ετήσιος  προγραμματισμός η καλύτερα ετήσιος Αποπροσανατολισμός και ετήσιο "Δούλεμα" από Υπουργεία και Διοικήσεις. 

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στην σελίδα του υπουργείου εσωτερικών η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων του επόμενου έτους 2025. 

Θα σταθούμε σε κάποια σημεία που έχουν σημασία κατά την γνώμη μου. Το πρώτο είναι ότι οι φορείς θα ξανά ζητήσουν τις θέσεις τις οποίες ζήτησαν και την προηγούμενη χρονιά χωρίς να γίνεται κάπου "ένας απολογισμός" στο τι έγινε με τις θέσεις που ζητήθηκαν και στις θέσεις που προκηρύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Ψιλά γράμματα για το Υπουργείο και τις Διοικήσεις...

Η παράβλεψη του Νόμου 3528/2007 για υποχρεωτική διαβούλευση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους από τις Διοικήσεις είναι η πρώτη παρανομία που γίνεται εδώ και χρόνια. 

Τι λέει ο Νόμος;

Άρθρο 11

Προγραμματισμός πλήρωσης θέσεων

1. Οι δημόσιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προγραμματίζουν σε ετήσια βάση τις ανάγκες τους σε τακτικό προσωπικό, υποχρεωτικώς μετά από γνώμη της οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, συντονίζει τον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Ο παραπάνω Νόμος δεν αναφέρεται πουθενά στην εγκύκλιο. (Πατήστε εδώ. για να δείτε την Εγκύκλιο). 

Η εγκύκλιος αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ του φορέα, δηλαδή οι θέσεις που ζητούνται να είναι με απόφαση του ΔΣ του φορέα. Άρα πρέπει να γνωρίζει το ΔΣ του Νοσοκομείου μας τις κενές οργανικές θέσεις και τις προτεραιότητες για να τις ζητήσει. 

Μέσα στον αίτηση αναφέρονται και οι εκτιμώμενες αποχωρήσεις, εκεί και αν δεν γίνεται "απολογισμός". 

Όταν όμως οι εκτιμώμενες αποχωρήσεις είναι μια η δυο και η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν 10 και περισσότερες, εκεί υπάρχει πρόβλημα "εκτίμησης". 

Ακολουθούν οι προγραμματισμοί προλήψεων 2023 και 2024 του ΓΝΒ.





Οι θέσεις που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας πολλές, πάνω από 100.
Οι θέσεις που εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν από τον ΑΣΕΠ από τις 2  τελευταίες προκηρύξεις (5Κ2023 και 2Κ2024) μόνο πέντε!!! Και η υποστελέχωση συνεχίζεται...