Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού για επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ήλθον, είδον και απήλθον - Καμία κουβέντα για την τραγική Υποστελέχωση και Υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας!!!"

Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού για επίσκεψη Μητσοτάκη: "Ήλθον, είδον και απήλθον - Καμία κουβέντα για την τραγική Υποστελέχωση και Υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας!!!"


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κ.Μητσοτάκης, την Δευτέρα το απόγευμα (1/6), αποφάσισε να επισκεφτεί «αιφνιδιαστικά» το Λαϊκό Νοσοκομείο, ημέρα όπου ήδη είχε αρχίσει η εφημερία από τις 2.30 μ.μ.

Παρατήρηση Πρώτη:

Το Νοσοκομείο για 5 τουλάχιστον ώρες θύμιζε ημέρα μη εφημερίας. Επρόκειτο για μια «προστατευμένη» εφημερία έως την αποχώρηση του Πρωθυπουργού με αποτέλεσμα αμέσως μετά πνιγήκαμε στα περιστατικά από το ΕΚΑΒ.

Όμως αυτού του είδους οι προστατευμένες εφημερίες έρχονται και εκδικούνται κατά την διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα το πρωί το Νοσοκομείο θύμιζε πεδίο μετά την μάχη, με 41 ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών!!! Όπου εκεί βασανίζονται νοσηλευόμενοι και Εργαζόμενοι. Εκεί καταρρακώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αλήθεια ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας πως κατέληξε η εφημερία στο Νοσοκομείο που επισκέφτηκε;

Παρατήρηση Δεύτερη:

Πολλοί πρωθυπουργοί έχουν επισκεφτεί το Λαϊκό Νοσοκομείο και με τα ίδια μέτρα «προστασίας». Αλλά πρωθυπουργός που «Ήλθον, είδον και απήλθον» χωρίς να πει κάποια κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες-ασθενείς όσο και οι εναπομείναντες Εργαζόμενοι στον πολύπαθο χώρο της Υγείας, δεν υπήρξε.


Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς η στελέχωση επί του συνόλου των οργανικών θέσεων είναι μόνο 54,63% !!!

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι στο ελάχιστο Νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται 12.000 ρεπό και άδειες;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι όλα τα Νοσηλευτικά και Παραϊατρικά τμήματα του Νοσοκομείου στην πράξη λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι εν έτη 2024 υπάρχουν Νοσηλευτικά τμήματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου κάποιες βάρδιες καλύπτονται μόνο από 1 Νοσηλεύτρια με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εύρυθμη και Ασφαλή λειτουργία τους;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι στην ΜΕΘ από τα 17 κρεβάτια που λειτουργούσαν σήμερα λειτουργούν μόνο τα 12;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι Τραυματιοφορείς - Βοηθοί Θαλάμου και λοιπό Βοηθητικό προσωπικό είναι Ειδικότητες προς εξαφάνιση; 

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι το 33% των Εργαζομένων είναι Συμβασιούχοι και μάλιστα σε ομηρία; (Σ.Ο.Χ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ-ΟΑΕΔ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 55-67 ΕΤΩΝ)

Αλήθεια από ποιον θα αναζητήσουμε την υλοποίηση  της υπόσχεσης που έδινε ο ίδιος προσωπικά «βάλτε πλάτη στον Covid και εμείς θα σας μονιμοποιήσουμε»; Η΄ θα ενταχθεί και αυτή στην πολιτική του «Μαυρογιαλούρου»;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι οι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην εστίαση στο Νοσοκομείο μας εκδιώκονται από τον Υπουργό του Γεωργιάδη καθώς παραδίδονται στους Εργολάβους με διπλάσιο τίμημα και στο Λαϊκό Νοσοκομείο; Αλήθεια αυτό δεν είναι διασπάθιση Δημόσιου χρήματος;                                          

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι οι όποιες νέες προσλήψεις είναι σταγόνα στον Ωκεανό λόγω των παραιτήσεων, των συνταξιοδοτήσεων καθώς και των ρουσφετολογικών αποσπάσεων εκτός νοσοκομείου και σε διαφορετικές υπηρεσίες, φορείς και υπουργεία ακόμα και στην ΥΠΕ;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που χειροκροτούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του δεν είναι ενταγμένο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα;

Αλήθεια γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι το ελάχιστο Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Διοικητικό και  Τεχνικό προσωπικό  του Νοσοκομείου μας είναι το πλέον χαμηλόμισθο καθώς ακόμα και μετά το τέλος των μνημονίων δεν επανήλθαν και ούτε πρόκειται, δια στόματος των Υπουργών του των Οικονομικών, ο 13ος και 14ος μισθός; Ενώ το ήδη πενιχρό εισόδημα μας ροκανίζεται από την ακρίβεια.

Αλήθεια γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι οι Γιατροί (Ειδικευμένοι και Ειδικευόμενοι) στο Λαϊκό εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες με απάνθρωπα και εξαντλητικά ωράρια ενώ οι αμοιβές τους είναι εξευτελιστικές και τους προσβάλουν. Κατά τ’ άλλα  ψάχνετε τις αιτίες που τους οδηγούν να αναζητήσουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον δυστυχώς εκτός Ελλάδος.

Αλήθεια ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ότι στα Επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκομείου που επισκέφτηκε υπάρχει πολύωρη αναμονή των ασθενών της τάξης των 6-7 ωρών και ποιες είναι οι αιτίες που γεννούν αυτό το πρόβλημα;

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τόσα και άλλα τόσα!!! Όμως κλείνουμε εδώ!!!

Ανεξάρτητα από το τι είδε ή τι δεν είδε, ή τι δεν άκουσε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο μας, αν πήρε ή δεν πήρε το μήνυμα από τις πρόσφατες εκλογές, εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τους Εργαζόμενους και τους Πολίτες για το υπέρτατο αγαθό της Δημόσιας Υγείας και για την Ασφάλεια  των Ασθενών και  των Εργαζομένων. 

  Για το Δ.Σ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ                         ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ