Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Αναγκαιότητα επίσπευσης διαδικασιών πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

«Αναγκαιότητα επίσπευσης διαδικασιών πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.»

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της τραγικής υποστελέχωσης απέστειλε σχετική πρόταση προς τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τη λήψη άμεσων μέτρων  για την επίσπευση των  διαδικασιών πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

Αναλυτικά η πρόταση:

Αξιότιμοι,

Όπως είναι διαχρονικά γνωστό, η τραγική υποστελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας από Νοσηλευτές, υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, σε όλο το φάσμα του Δημόσιου Τομέα.

Η ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία των προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π., διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, καθώς ο μέσος όρος ολοκλήρωσης μιας προκήρυξης δύναται να ξεπεράσει ακόμη και τα 2,5 χρόνια.

Ο μεγάλος χρόνος αναμονής, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, για την έκδοση των αποτελεσμάτων, επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στις Υπηρεσίες Υγείας, σε ότι αφορά την στελέχωσή τους.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου αναμονής, έχουν έλθει αλλαγές στην καθημερινή διαβίωση των Νοσηλευτών, οι οποίοι είτε αλλάζουν τόπο κατοικίας, είτε αλλάζουν συνθήκες διαβίωσης, είτε αλλάζουν και επάγγελμα, οπότε όταν εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα, δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι μέχρι τέλη του έτους περίπου 15 -20% των Νοσηλευτών θα αποχωρήσουν από τα Νοσοκομεία, λόγω συνταξιοδότησης..

Τα κενά είναι τεράστια.

Χιλιάδες Νοσηλευτές λείπουν από το Ε.Σ.Υ..

Για να υπάρξει διέξοδος και να είναι σε θέση το Ε.Σ.Υ. να συνεχίσει να υφίσταται, απαιτείται άμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικού αριθμού προσλήψεων μόνιμων Νοσηλευτών, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Για τον ίδιο σκοπό θα μπορούσε ενδεικτικά να συνεισφέρει η ύπαρξη κυλιόμενων πινάκων υποψηφίων ανά Υγειονομική Περιφέρεια, οι οποίοι θα έχουν ήδη αξιολογηθεί και θα επιλέγονται για πρόσληψη αμέσως μετά την κένωση οποιασδήποτε οργανικής θέσης Νοσηλευτών, όπως συμβαίνει διαχρονικά με τις προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο αφενός θα μπορούν να αναπληρώνονται άμεσα τα κενά που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις κι αφετέρου οι Νοσηλευτές θα είναι σε θέση να εισέρχονται στο Ε.Σ.Υ. με πιο απλουστευμένες διαδικασίες, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο αναμονής των προκηρύξεων.

Καθώς βιώνουμε ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο σε επίπεδα υποστελέχωσης για τις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση τις αντίστοιχες στοχευμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα επιταχύνουν τις διαδικασίες πρόσληψης Νοσηλευτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο