Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αντιδεοντολογική και καταχρηστική η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Υπηρεσίες Υγείας

 

Αντιδεοντολογική και καταχρηστική η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Υπηρεσίες Υγείας

logo-pasyno-new

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε εκ νέου καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την αντιδεοντολογική και καταχρηστική εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Υπηρεσίες Υγείας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανερχόμενοι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4820/2021 και της Υ.Α. με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50933/13-08-2021, σας επισημαίνουμε ότι οι προαναφερόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις υπονομεύουν την ασφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας, αφενός προσβάλλοντας την ηθική υπόσταση των ατομικών ελευθεριών των επαγγελματικών υγείας κι αφετέρου δυναμιτίζουν συθέμελα το εργασιακό περιβάλλον, επιβαρύνοντας το φόρτο εργασίας για τους εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιαιτέρως για τους Νοσηλευτές.

Καθώς προσπαθείτε απεγνωσμένα να αντεπεξέλθετε στις πρωτοφανείς αντι-εργασιακές και αντι–επιστημονικές νομοθετικές ρυθμίσεις σας, αδιαφορείτε εντελώς για τις νέες συνθήκες εργασίας τις οποίες διαμορφώνετε και τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όσοι Νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας είχαν εμβολιαστεί εξ’ αρχής.

Έως ότου να αποφανθούν οι υγειονομικές επιτροπές στις αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, οι Νοσηλευτές θα πρέπει να καλύπτουν τα κενά των συναδέλφων τους, γεγονός το οποίο ισοδυναμεί με πιθανή αναστολή κανονικών αδειών, μείωση ρεπό, επισφαλή αριθμό νοσηλευτών ανά βάρδια κ.λπ.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν θετικά, στις αιτήσεις εξαίρεσης, είναι εκ φύσεως αδύνατον να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να προσληφθούν Νοσηλευτές με τρίμηνες συμβάσεις, καθώς δεν διασφαλίζεται η εργασιακή τους αποκατάσταση, ακόμη και με την επιπλέον παράταση των τριών μηνών. Οι ανεκπλήρωτες πολιτικές δεσμεύσεις σας, σχετικά με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων άλλωστε, έρχονται να το επιβεβαιώσουν περίτρανα.

Τα επιχειρησιακά σχέδια και οι προγραμματισμοί, τους οποίους ζητάτε από τις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, αποτελούν κινήσεις πανικού και ημίμετρα, καθώς εκθέτουν τις διαχρονικές παθογένειες των πολιτικών υγείας, οι οποίες φρόντιζαν να έχουν υποστελεχωμένες τις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οικονομικής υποβάθμισης της επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης των Νοσηλευτών.

Η παράδοξη και αναποτελεσματική διαχείριση της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού σε ότι αφορά τους επαγγελματίες υγείας μετέτρεψε τους «Ήρωες» σε εξιλαστήρια θύματα, στο βωμό της πολιτικής σας ανεπάρκειας. Οι Νοσηλευτές βιώνουν έντονη κοινωνική απαξίωση και ακροβατούν στο περιθώριο της αναστολής εργασίας, όντας ακόμα χωρίς κλάδο Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. και εκτός από τα Β.Α.Ε.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποβαθμίσει και να επιβάλλει «a priori» έναν εργασιακό μεσαίωνα στους Νοσηλευτές!!! Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων για υγιή και ρεαλιστικό διάλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο