Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση ΕΙΝΚΥΜ για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

 Ανακοίνωση ΕΙΝΚΥΜ για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

Η  ΕΙΝΚΥΜ παρακολουθεί με αγωνία πρακτικές που ακολουθούνται από το Δ.Σ  αλλά και άλλους θεσμικούs και κυβερνητικούς παράγοντες ,που στόχο τελικά δεν έχουν την ουσιαστική θωράκιση του νοσοκομείου , με ενίσχυση τμημάτων ζωτικής σημασίας όπως επάνδρωση των Παθολογικών Κλινικών, δημιουργία Πνευμονολογικής κλινικής, και  γενναία ενίσχυση εργαστηρίων και άλλων Τμημάτων…..


Μπροστά λοιπόν  στην τραγική υποστελέχωση που ταλανίζει χρόνια το Νοσοκομείο μας, αλλά και μπροστά στην δύνη της Πανδημίας (το τέταρτο κύμα της οποίας είναι ήδη προ των πυλών), η πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση των Παθολογικών Κλινικών με ιατρικό προσωπικό, η δημιουργία επιτέλους Πνευμονολογικής Κλινικής και η πρόσληψη Αναισθησιολόγων από την έλλειψη των οποίων πάσχει εδώ και χρόνια το Νοσοκομείο. Τα Τμήματα αυτά πρέπει να ενισχυθούν επειγόντως για το καλό της Δημόσιας Υγείας και ιδίως στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι ασθενείς συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη...οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες.


Η πρώτη προτεραιότητα για το Δ.Σ  θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι η άμεση  ενίσχυση των υποστελεχωμένων τμημάτων αυτών , καθώς και η αντιμετώπιση του προβλήματος που θα προκύψει από την άρνηση κάποιων εργαζομένων να εμβολιαστούν με συνέπεια να οδηγηθούν σε αναστολή εργασίας από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών κενών θέσεων που πρέπει επιτακτικά και άμεσα να πληρωθούν. 


Μπροστά σ' όλα αυτά τα πρόβληματα η αγωνία του Δ.Σ, αλλά και άλλων θεσμικών παραγόντων, και δυστυχώς και βουλευτών της κυβέρνησης (κυβερνητικός βουλευτής παρενέβη με την παρουσία του για να γίνει το Συμβούλιο ) ήταν να γίνει έκτακτο Δ.Σ  όχι για την ενίσχυση των Παθολογικών Κλινικών που είναι τραγικά υποστελεχωμένες σε συνθήκες δύσκολες, όχι για την επικείμενη  περαιτέρω υποστελέχωση, λόγω αναστολής των συμβάσεων εργασίας  συναδέλφων και άλλων εργαζομένων που δεν συμφωνούν με τον εμβολιασμό.. αλλά για την άμεση με κατεπείγουσες διαδικασίες δημιουργία νέας κλινικής Βαριατρικής ..


Η σκοπιμότητα της κλινικής αυτής είναι να εξυπηρετήσει το Κέντρο καταδυτικής ιατρικής, και ίσως για να λέμε όλη την αλήθεια   και κάποια άλλα περιστατικά , όπως διαβητικά πόδια που για πολλά χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον.

Πέρασαν λοιπόν τον νέο οργανισμό για την δημιουργία Βαριατρικής κλινικής, ΔΙΧΩΣ  την συμμετοχή των εκπροσώπων των γιατρών.


 Η Μονάδα αυτή είναι κατά τη γνώμη μας ΑΧΡΗΣΤΗ και αποτελεί πολυτέλεια για ένα Νοσοκομείο που έχει άλλες επιτακτικές και ουσιαστικές ανάγκες. Τα περιστατικά νόσου των δυτών είναι σπάνια και μπορούν να διακομιστούν σε 20 λεπτά στην Αθήνα σε οργανωμένη μονάδα του ΝΝΑ. Αποτελεί λοιπόν η δημιουργία της, διασπάθιση δημοσίου χρήματος καθώς πέρα από το κόστος κατασκευής της θα συνοδεύεται και από σημαντικά λειτουργικά έξοδα.  Αξίζει να σημειωθεί  ότι η επισκευή του θαλάμου Βαριατρικής προυπολογίζεται να στοιχίσει 400.000 ευρώ ενώ ένας  καινούργιος θάλαμος στοιχίζει μόλις 250 .000  ευρώ!!!!!!


Είναι υπόσχεση βέβαια πολλών πολιτικάντηδων………….που νοιάζονται για το «καλό του τόπου». 

Η επάνδρωση της Κλινικής αυτής απαιτεί και «κόψιμο» θέσεων άλλων Ειδικοτήτων. Έτσι, ξεκίνησαν από τους Παθολόγους , συνέχισαν  με Γναθοχειρουργούς (που χρειάζονται καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας στο Νοσοκομείο μας), και τελικά κόψαν θέσεις και από μια άλλη ειδικότητα ζωτικής σημασίας που είναι οι Φυσίατροι .


Δυστυχώς το θέατρο του παραλόγου σε όλη του την έκφραση μπροστά σε τραγωδίες κάθε νοσηρότητας που βιώνει η κοινωνία, τι άραγε  εξυπηρετεί η αγωνία του έκτακτου  Δ.Σ  σε καιρούς μελαγχολικούς…..


Σαν εκπρόσωποι των γιατρών καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει τις πρακτικές αυτές που ίσως  στηρίζει εν άγνοια του..


Η  Δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο μας έχει άλλες προτεραιότητες ζωτικής σημασίας .

 

Στις τυχοδιωκτικές πρακτικές αυτού του είδους στεκόμαστε απέναντι , είμαστε υπέρ της γενναίας ενίσχυσης  της δημόσια υγείας με προτεραιοποίηση και σωστή ιεράρχηση όμως των αναγκών. .. 

 

Έχουμε λοιπόν την ηθική υποχρέωση να  είμαστε αντισταθούμε σε τέτοιες πρακτικές.


Και βέβαια θέλουμε ανάπτυξη του Νοσοκομείου  μας σε μελλοντικό ορίζοντα , θέλουμε και Βαριατρική όταν άλλες προτεραιότητες θα έχουν ικανοποιηθεί, αλλά πρώτα από όλα θέλουμε το Νοσοκομείο να σταθεί όρθιο στην Πανδημία και στις άλλες καθημερινές νοσηρότητες που μας ταλανίζουν.