Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

4η στάση εργασίας και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από την 5η ΥΠΕ στη Λάρισα.

Οι αρρυθμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προ των πυλών στα Νοσοκομεία και από σήμερα εφαρμόζονται στις Προνιακές Δομές.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε 4η στάση εργασίας και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από την 5η ΥΠΕ στη Λάρισα. 

Με αρκετό κόσμο για την εποχή (Καλοκαιρινές άδειες και πολλή ζέστη) και συμμετοχή από όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας (Βόλος Τρίκαλα Καρδίτσα Λάρισα πανεπιστημιακό, παλιό Νοσοκομείο και από Κέντρα Υγείας). Δηλώσαμε την Αντίθεσή μας στο Νόμο της Υποχρεωτικότητας του Εμβολιασμού διότι όπως έχουμε αναφέρει δημιουργεί νέα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. (Όπως έχουν αναφερθεί σε ανακοίνωση του Συλλόγου: http://dikaiiekprosopisi.blogspot.com/2021/07/blog-post_69.html)

 Τα αιτήματά μας, οι προβληματισμοί μας για τον Νόμο και την ΚΥΑ, συζητήθηκαν από επιτροπή που συστάθηκε από εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ, μιας και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ απουσίαζε. Η υπόσχεση του αναπληρωτή διοικητή ήταν ότι θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Υγείας. 

Η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει ΑΠΕΡΓΊΑ ΑΠΟΧΗ από την Επίδειξη ή την κατάθεση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή νόσησης.

Η Απεργία Αποχή δεν έχει κηρυχθεί ούτε παράνομη ούτε καταχρηστική. 

Πρέπει όμως να ξεκινήσει η εφαρμογή της. Η Ομοσπονδία έκανε το πρώτο θετικό βήμα. Ομόφωνη απόφαση και στήριξη του Αγώνα. 

Πρέπει να κάνει όμως άμεσα και το επόμενο βήμα να βγάλει το έγγραφο "Δήλωση Συμμετοχής" όπως στην Απεργία Αποχή από την Αξιολόγηση για να μπορεί ο Σύλλογος να μαζεύει τις δηλώσεις συμμετοχής. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφάλεια και θα πρέπει να καλυφθούν, εκτός και αν δεν έχει σκοπό η Ομοσπονδία να εφαρμόσει την απόφαση της. 

Επίσης πάρα πολλοί εργαζόμενοι απευθύνονται σε δικηγόρους έναντι αμοιβής για νομικές συμβουλές, θα πρέπει Ομοσπονδία να βάλει κάποιο δικηγόρο για να σταματήσει ο εργαζόμενος να πληρώνει από την τσέπη του και να απευθύνεται σε έγκριτο δικηγόρο της Ομοσπονδίας. 

Ο νόμος αυτός αν εφαρμοστεί, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Εθνικού συστήματος υγείας και αφορά όλους τους εργαζόμενους εμβολιασμένος και μη. Αφού οι μεν ανεμβολίαστοι  θα θα έχουν την ποινή της στέρησης μισθού και οι εμβολιασμένοι θα επωμισθούν την εργασία των μη εμβολιασμένων αφού δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, και αν ακόμη αντικατασταθούν δεν θα είναι άμεσα έτοιμοι αφού δεν θα γνωρίζουν το χώρο εργασίας

Το πλέον σίγουρο είναι ότι πάμε για αναστολή Αδειών για να καλυφθεί η Αναστολή Εργασίας!!

Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να αποσυρθεί αυτός ο Νόμος, και να προετοιμαστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου για το 4ο Κύμα του COVID αφού καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνομένων στις ΜΕΘ.

Η Κυβέρνηση να τηρήσει την δέσμευση της για τα ΒΑΕ και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων ΟΑΕΔ και επικουρικών.

Ο χρόνος δεν περιμένει αντίθετα τρέχει και θα μετράμε πάλι ανθρώπινες ζωές και η ευθύνη είναι όλη δικιά σας.