Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Υπεράσπιση και Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους Νοσηλευτές

Υπεράσπιση και Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους Νοσηλευτές



Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – ΕΣΥ, παρακολουθώντας στενά και σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα μέλη της πανελλαδικά, σε κάθε νοσοκομείο, στο πλαίσιο της καθημερινής εξάπλωσης του Κορωνοϊού Covid-19, επισημαίνει και συμβουλεύει όλα τα μέλη της να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύουν επαρκώς τον εαυτό τους από τον Covid – 19 και να παρέχουν με ασφάλεια τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους, προς τους πολίτες.
Το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης των Νοσηλευτών-τριών σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια εμπειρία τους στο χώρο των υπηρεσιών υγείας και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, συνεισφέρουν τα μέγιστα για την ορθολογική αντιμετώπιση του Covid – 19, χωρίς παραπληροφόρηση και χωρίς καταστροφολογία.
Η άρτια συνεργασία μεταξύ όλων των υγειονομικών φορέων και των εξειδικευμένων επιστημόνων υγείας, ενδυναμώνει όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, ώστε να λειτουργούν ανασταλτικά σε λανθασμένες πρακτικές, καταρρίπτοντας τις όποιες κινδυνολογίες, μέσα από εμπεριστατωμένες επιστημονικές απόψεις και δεδομένα, εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, με απώτερο σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση του Covid – 19.
Για ακόμη μια φορά οι Νοσηλευτές-τριες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο ανθυγιεινό περιβάλλον εργασίας, ακόμη περισσότερο βέβαια λόγω της έκτακτης κατάστασης και παρά την υφιστάμενη τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας, ορθώνουν το ανάστημά τους και υπερασπίζονται τη Δημόσια Υγεία, προσφέροντας τα μέγιστα, υπερβάλλοντας εαυτό, με αλληλεγγύη, αλτρουισμό, άοκνα, με επίκεντρο τον ασθενή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. συγχαίρει όλα τα μέλη της για την έως τώρα ψύχραιμη και ορθολογική προσέγγιση, καθώς και για την επαγγελματική αφοσίωση, ως προς την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του Covid – 19, ενδυναμώνοντας την εφαρμογή των συνιστώμενων καλών πρακτικών και προάγοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών προς τους Φορείς και τις Υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συνεχίζοντας παράλληλα τις πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων Αναφοράς με Νοσηλευτές και βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο