Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Μέρος Δ

Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.


Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.8000)


Δ. ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Σύμφωνα με το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14-3-2020 ΠΝΠ «Για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, υπάλληλοι, που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και 5 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση δύνανται να απουσιάζουν δικαιολογημένα με ειδική άδεια, εφόσον δεν απουσιάζουν ήδη από την Υπηρεσία για τον λόγο αυτό. Η ειδική άδεια απουσίας κατά το προηγούμενο εδάφιο παύει με απόφαση του αρμοδίου οργάνου όταν εκλείψουν οι λόγοι χορήγησής της. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας δύναται να επεκτείνεται η ως άνω διευκόλυνση και σε άλλες ευπαθείς ομάδες.» 

Βάσει των ανωτέρω οι ευπαθείς ομάδες κατά την έννοια των σχετικών προαναφερόμενων διατάξεων, οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, εφόσον δεν απουσιάζουν ήδη από την υπηρεσία νομίμως εκ του λόγου αυτού, υποχρεωτικά τους χορηγείται ειδική άδεια λόγω της έκτακτης κρίσης του κορωνοϊού. 

Επιπροσθέτως, και δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, το Υπουργείο Εσωτερικών ήδη από τις 9/3/2020 με το αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/347/ΕΜΠ.οικ.105/9.3.2020 έγγραφο προς τους αρμόδιους φορείς (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας) έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, να προσδιοριστούν αρμοδίως πώς ορίζονται και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Βάσει της σχετικής απάντησης των αρμοδίων φορέων κατά τα ανωτέρω, η Υπηρεσία μας προβαίνει στις κατά περίπτωση απαιτούμενες ενέργειες ειδικά ως προς το ζήτημα των ευπαθών ομάδων. Σε περίπτωση που οριστούν επιπλέον ευπαθείς ομάδες, πέραν των ρητώς προβλεπομένων στην από 14/3/2020 ΠΝΠ, η Υπηρεσία μας θα προβεί κατ’ επειγόντως στην έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. και σε άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων και υπηρεσιών, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται για την κατά το δυνατόν λυσιτελή λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παρούσας έκτακτης κρίσης. 

Η λήξη της άδειας αυτής προσδιορίζεται από την έκλειψη των λόγων χορήγησής της. Οι ως άνω ευπαθείς ομάδες δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, με δήλωσή τους στη Δ/νση προσωπικού να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία υπό τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου Α’ της παρούσης εγκυκλίου.