Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Βολιώτες Ήρωες του Κορωνοϊού – Η πραγματική μάχη στο Νοσοκομείο


Βολιώτες Ήρωες του Κορωνοϊού – Η πραγματική μάχη στο Νοσοκομείο
29 Μαρτίου 2020










Οι “Βολιώτες Ήρωες του κορωνοϊού” φέρνουν μέσω του TheNewspaper στην επιφάνεια καθημερινούς ανθρώπους που την ώρα της εξάπλωσης της πανδημίας, και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφοσιωμένοι στο έργο τους, για να προσφέρουν υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους, ακόμα και να τους σώσουν τις ζωές. Η στήλή αυτή αποτελεί μία υπόκλιση, ένα “ευχαριστώ” της συντακτικής μας ομάδας σε όλους όσοι δίνουν την καθημερινή μάχη. Είμαστε μαζί τους. Τους ευγνωμονούμε!
Μαρία Μιχολίτση, νοσηλεύτρια Νοσοκομείου Βόλου
Την ώρα που η Ελλάδα, όπως και ο ολόκληρος πλανήτης δοκιμάζεται από την μάστιγα του Κορωνοϊού, που αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, υπάρχουν οι σύγχρονοι «ήρωες» χωρίς μπέρτα που προσπαθούν καθημερινά, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή, να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό και δίνουν μάχη νυχθημερόν για το καλύτερο. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, έχουν οικογένειες,  παιδιά και ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους.Παρόλα αυτά όμως, είναι εκεί και παρέχουν βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται.
Ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper απαθανάτισε την ειδική ομάδα νοσηλευτών και νοσηλευτριών που υποδέχεται και αντομετωπίζει τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου. Μαζί με τη Μαρία Μιχολίτση, τα υπόλοιπα κορίτσια δίνουν μία πρωτοφανή μάχη για όλους εμάς στην πρώτη γραμμή του πυρός. Η Κατερίνα, η Ευαγγελία, η Μαρία, η Άννα, η Λάουρα, η Ιφιγένεια, η Κατερίνα, η Βασιλική, η Δήμητρα, η Νικολέτα, η Λία και η Στέλλα.
“Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Μην ξεχνάτε οτι ο εχθρός είναι καινούργιος και αόρατος. Κάθε μέρα οι επιστήμονες αντιλαμβάνονται και επεξεργάζονται νέα δεδομένα” λέει η Μαρία Μιχολίτση στο TheNewspaper
“Εργάζομαι μέχρι σήμερα οκτώ ώρες την ημέρα, με αποκλίσεις. Αν χρειαστεί κάθομαι και περισσότερο χρόνο στη δουλειά μου. Δε γίνεται αλλιώς. Αυτό που βλέπω στα μάτια των ασθενών είναι ο φόβος. Και κυρίως ο φόβος για το άγνωστο” συμπληρώνει.
-Φοβάσαι;
– Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα και λογικό. Όμως δεν είναι καλός σύμμαχος στη δουλειά μας. Θα σας πω μία ιστορία. Έλεγε κάποιος: «Φοβάμαι πολύ και εκείνη την ώρα χτύπησε η πόρτα του σπιτιού του. Ρώτησε ο άνθρωπος, “ποιος είναι” και απάντησε κάποιος: “άνοιξε την πόρτα σου είμαι ο φόβος”. Ο άνθρωπος άνοιξε την πόρτα αλλά δεν ήταν κανείς!»
Η Μαρία Μιχολίτση μας εξηγεί οτι στο Νοσοκομείο του Βόλου, όλοι οι επαγγελματίες της Υγείας τηρούν με αυστηρότητα και ευλάβεια τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
“Ακολουθούμε αυστηρά το πρωτόκολλο. Κάνουμε τα αυτονόητα. Για το καλό τόσο του ασθενούς, όσο και το δικό μας. Μην ξεχνάτες οτι έχουμε κι εμείς οικογένεια πίσω, όταν γυρίζουμε το βράδυ στο σπίτι μας” λέει η ίδια, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. “Να γίνουμε μία αλυσίδα προστασίας ο ένας για τον άλλον.
Όλοι οι νοσηλευτές της ειδικής μονάδας του Νοσοκομείου Βόλου στέλνουν ένα μήνυμα σε όλους: “Εμείς μένουμε εδώ για εσάς, εσείς μείνετε στο σπίτι για εμάς!”

Πηγή: TheNewspaper