Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ygeionomikoi: Άπιαστο όνειρο οι θερινές διακοπές για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

 

Άπιαστο όνειρο οι θερινές διακοπές για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Το καλοκαίρι έφτασε και οι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα μετά τις περικοπές στους μισθούς τους και τη μεγάλη ακρίβεια, τεράστιο πρόβλημα προκειμένου να κάνουν διακοπές.

Η μεγάλη αύξηση στις τιμές των τουριστικών καταλυμάτων σε συνδυασμό με τα πενιχρά εισοδήματα που τους έχουν απομείνει είναι ανασταλτικός παράγοντας για να απολαύσουν ελάχιστες μέρες ξεκούρασης.

Η περικοπή του επιδόματος αδείας, που έγινε με τους μνημονιακούς νόμους, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία προγραμμάτων που θα δώσουν το δικαίωμα των διακοπών στις λαϊκές οικογένειες, κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Ένα ακόμα στοιχείο που δυσκολεύει την κατάσταση είναι η απουσία κατασκηνωτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας, ιδιαίτερα όμως κατασκηνωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά.

Επιπλέον λόγω υποστελέχωσης αρκετά τμήμα αρνούνται να χορηγήσουν ένα ικανό αριθμό ημερών αδείας, ή τις χορηγούν σε διαστήματα που δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους.

Τα Σωματεία πρέπει με ιδιαίτερη ένταση να θέσουν ως αιτήματα διεκδίκησης:

-Την επαναφορά άμεσα τους επιδόματος αδείας που θα δώσει μια δυνατότητα για λίγες μέρες διακοπών.

-Την χορήγηση ικανού αριθμού ημερών αδείας στο προσωπικό, σε χρόνο που θα μπορεί να προγραμματίσει με τις οικογένειές του τις διακοπές του.

-Την άνοιγμα των κατασκηνώσεων του Υπ. Υγείας για το προσωπικό των μονάδων υγείας και την ανάπτυξη σε αυτές κατασκηνωτικών προγραμμάτων για τα παιδιά.

Γιατί οι διακοπές είναι δικαίωμα και το διεκδικούμε αποφασιστικά.