Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ygeionomikoi: Ο λόγος που δεν βγήκε η προκήρυξη των 910 θέσεων για την υγεία (ΦΕΚ)

Ο λόγος που δεν βγήκε η προκήρυξη των 910 θέσεων για την υγεία (ΦΕΚ)

Με τη λήξη της προηγούμενης η κυβερνητικής θητείας της ΝΔ επιβεβαιώθηκε  η εξαπάτηση  της κοινής γνώμης και των υγειονομικών στο θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων, με ειδική μοριοδότηση για υποτιθέμενη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε με δύο χρόνια καθυστέρηση (!!!),“κουρεύτηκε” κατά 280 θέσεις,  και ακόμα δεν έχουν βγει ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα για τις κατηγορίες ΤΕ και ΔΕ.

Όμως η προκήρυξη για   τις 910 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην νοσηλευτών-τριων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραιατρικού) που οι υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ έχουν ανακοινώσει εδώ 16 μήνες  ότι θα βγει, δεν βγήκε ποτέ, και όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό να μη βγει ούτε εντός του 2023!

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση κατένειμε  ένα μεγάλος μέρος από τις 910 θέσεις  στην παραμονή των διορισμένων με την προκήρυξη 2Κ/2019 που κινδύνευαν να χάσουν τις θέσεις τους λόγω της απόφασης του ΣτΕ που επέβαλε στο ΑΣΕΠ την έκδοση νέων αποτελεσμάτων χωρίς την ειδική μοριοδότηση εμπειρίας.

Με την υπουργική απόφαση Αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ/134/5962 του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ορίζεται η  κατανομή εξακοσίων εξήντα έξι (666) ατόμων από τους ανασυνταγμένους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων της υπό στοιχεία 2Κ/2019 προκήρυξης, σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 78 του ν. 5027/2023 (Α’ 48).

Για να δείτε το σχετικό ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1kd2XNnOppfESC6CIaCLhLrk1QwYY7E1b/view?usp=sharing

Λόγω των περιορισμών στις εγκρίσεις προσλήψεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2022-2025, η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς  δεν προχώρησε σε νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για  έγκριση προκήρυξης επιπλέον θέσεων για να καλυφθούν αυτές οι 666 θέσεις για τους διορισμένους της 2Κ/2019 και τις αφαίρεσε από την προκήρυξη των 910 που είχαν ήδη εγκριθεί από το υπουργικό Συμβούλιο, γι΄ αυτό και δεν βγήκε η προκήρυξη των 910!

Με βάση τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου, είναι άγνωστο αν η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε νέα πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για να εγκριθούν επιπλέον θέσεις και να βγει η προκήρυξη των 910 μέσα στο 2023.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την κοροϊδία που έχουν υποστεί χιλιάδες επικουρικοί σε όλη τηη χώρα, που η κυβέρνηση της ΝΔ τους είχε καλέσει να έρθουν στο ΕΣΥ για την πανδημία και στη συνέχεια να μονιμοποιηθούν.

Δείτε στο παρακάτω video τον τότε υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΝΔ να κάνει “έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό“:

Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που ουσιαστικά εξαπάτησε χιλιάδες επικουρικούς υποσχόμενη μονιμοποίηση.

Ούτως ή άλλως με την ειδική μοριοδότηση και με την προκήρυξη ουσιαστικά μόνο του 1/4 των θέσεων συμβασιούχων που εργάζονται στο ΕΣΥ, οι πιθανότητες μονιμοποίησης ήταν μικρές, όμως με το να μην προκηρυχθούν καθόλου οι θέσεις του παραιατρικού και λοιπού προσωπικού, οι πιθανότητες μηδενίζονται και  η εξαπάτηση επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και συνδικάτα οφείλουμε να αντιδράσουμε, να αναδείξουμε τα ψέματα και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση  της ΝΔ στο σοβαρό θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων και να εντείνουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στη δημόσια υγεία.