Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην υγεία για νύχτες, Κυριακές, εφημερίες

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην υγεία για νύχτες, Κυριακές, εφημερίες

Συνεχίζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των αμοιβών για την εργασία που παρέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, κατά τις νυχτερινές ώρες τις Κυριακές καθώς και τις εφημερίες του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού. Σε αρκετά νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένα για 2 και 3 μήνες αναιρώντας ένα πολύτιμο εισόδημα από τους εργαζόμενους σε συνθήκες εκτίναξης των τιμών και γενικευμένης ακρίβειας.


Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην μη έγκαιρη εκταμίευση των σχετικών ποσών από το υπ Υγείας προς τα Νοσοκομεία. Η τακτική αυτή τείνει να γίνει πλέον καθεστώς με αποτέλεσμα το προσωπικό των Νοσοκομείων και των μονάδων υγείας πέρα από τις πετσοκομμένες αποδοχές, την εξαφάνιση του 13ου και 14ου μισθού να μην μπορούν να πληρωθούν έγκαιρα ούτε για την εργασία τους που παρέχουν σε 24ωρη βάση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.


Το υπ. Υγείας παρά το γεγονός ότι γνωρίζει το θέμα σφυρίζει αδιάφορα και μεταθέτει τα προβλήματα στο Γενικό Λογιστήριο και σε διοικητικές ανεπάρκειες.


Μια σειρά σωματεία εργαζομένων τις τελευταίες μέρες προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Βεβαίως όλο αυτό μπάχαλο στο Υπουργείο Υγείας δεν αποτελεί “ατύχημα” αλλά προφανώς αποτελεί κυβερνητική επιλογή στην κατεύθυνση της απαξίωσης και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πηγή: aristerorevma