Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου ΕΙΝΚΥΜ για τις ελλείψεις και τις μετακινήσεις ιατρών

 Δελτίο Τύπου ΕΙΝΚΥΜ για τις ελλείψεις και τις μετακινήσεις ιατρών  

 

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η θητεία των προς συνταξιοδότηση συνδέλφων ιατρών που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν ανανεώνεται.

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, δεν προβλέπεται η ισάριθμη αντικατάσταση τους σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση Παιδιάτρων από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (που αλλού).

Είμαστε όλοι λοιπόν, για μία ακόμη φορά, στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές...

Είναι προφανές ότι η ΥΠΕ δεν κατάφερε να λύσει τα φλέγοντα προβλήματα υποστελέχωσης στην ευρύτερη περιοχή μας. Προφανώς η Αθηνοκεντρική διοίκηση ενδιαφέρεται μόνο για τα προβλήματα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη μύτη της.

Είναι σε όλους πια γνωστό ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης δεν θα λυθούν εύκολα, ή και καθόλου, εκτός και αν αφορούν στη μετακίνηση ιατρών από το Νοσοκομείο του Βόλου προς τη Λαμία. Γιατί άραγε; Υπάρχουν συμφέροντα, που εμείς εδώ στη Μαγνησία ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού δεν γνωρίζουμε; Μήπως είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν καλύψαμε το Νοσοκομείο της Λαμίας με Νεφρολόγο, ογκολόγο, αναισθησιολόγο και τώρα θέλουν και παιδιάτρους; Αν δεν μπορεί η ΥΠΕ και το Υπουργείο να λειτουργήσουν το Νοσοκομείο της Λαμίας, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν μονίμως να αποδυναμώμουν το Νοσοκομείο του Βόλου.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι χωρίς την ανανέωση της θητείας των συναδέλφων το πιθανότερο είναι δεν θα μπορέσει να βγει ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης.

Είναι αλήθεια ότι μόλις παραιτήθηκε ένας από τους συναδέλφους Γενικούς Ιατρούς που εργαζόταν με μετακίνηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου; Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΕ δεν προέβη στην ανανέωση της  μετακίνησης συναδέλφου η οποία ως σήμερα βοηθούσε στο πρόγραμμα εφημεριών ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου; Πως περιμένετε να λειτουργήσετε το Παθολογικό ΤΕΠ; Μόνο με το Διευθυντή του;

Μήπως ξεχάσατε τον διαρκή αγώνα που δώσαμε, μέχρι και σήμερα για να στελεχωθεί το ΤΕΠ, η Παθολογική, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και οι άλλες Κλινικές; Τώρα έρχεστε ελαφρά τη καρδία και εξαρθρώνετε μία από τις καλύτερες Κλινικές για να καλύψετε την ανικανότητα κάποιων να στελεχώσουν έγκαιρα ένα άλλο Νοσοκομείο;
Μήπως πρέπει να σταματήσετε να συμπεριφέρεσθε στους ιατρούς του Νοσοκομείο Βόλου σαν να είναι τσούρμο σε περιοδεύον θίασο; Εύλογα αναρωτιέται οποιοσδήποτε από εμάς ποιος ρόλος της ΥΠΕ και ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου; Υπάρχουν άλλα συμφέροντα; Πέρα από το να εξαγγέλετε τη δημιουργία και λειτουργία ΜΕΘ παίδων στη Λαμία και να βγάζετε φωτογραφίες, μήπως πρέπει να ενδιαφερθείτε πραγματικά για την στελέχωση των Νοσοκομείων. Μήπως πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Νοσοκομείο του Βόλου ώς μόνιμο και σταθερό «αιμοδότη ιατρών» προς άλλα νοσοκομεία.

Μήπως ο Κυβερνητικός στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας; Το υπέρτατο αγαθό της υγείας γίνεται είδος πολυτελείας.


Μήπως τελικά ο απότερος στόχος σας είναι η ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο διωγμός όσων καλών ιατρών έχουμε ηρωικά απομείνει να υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία.



20/6/2022


Ένωση Ιατρών Νοσοκομείο και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας