Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Με ΚΥΑ καταργούν 725 οργανικές θέσεις νοσοκομείων για να συστήσουν 595 για την προκήρυξη των 4000

Με ΚΥΑ καταργούν 725 οργανικές θέσεις νοσοκομείων για να συστήσουν 595 για την προκήρυξη των 4000

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου 2022 η κυβέρνηση καταργεί 725 οργανικές θέσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας για να συστήσει 595 θέσεις για την επικείμενη προκήρυξη των 4000  θέσεων.

Οι οργανικές θέσεις που καταργούνται σε διάφορα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι στις παρακάτω ειδικότητες:

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΕ ΚΗΠΟΥΡΩΝ, ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ, ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΕ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ, ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ, ΔΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ, ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ, ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

Οι οργανικές θέσεις που συστήνονται  είναι στις παρακάτω ειδικότητες: ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το 2018, για να βγει η προκήρυξη 2Κ/2019, δεν έγινε κατάργηση και σύσταση των νέων θέσεων που χρειάζονταν για την προκήρυξη, αλλά με Υπουργική Απόφαση έγινε ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

Με τις καταργήσεις των οργανικών θέσεων στις παραπάνω ειδικότητες θα δημιουργηθούν προβλήματα αφού τα Νοσοκομεία δεν θα μπορούν να προκηρύξουν αυτές τις θέσεις, ούτε να δεχθούν εργαζόμενους με μετατάξεις ή κινητικότητα σε αυτές τις θέσεις.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ  εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων  και οι θέσεις που περιγράφονται σε αυτούς, ισχύουν από το 2012  και είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ και ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ σε σχέση με τις ανάγκες των Νοσοκομείων και τις πραγματικές απαιτήσεις θέσεων στα Νοσοκομεία.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμπλήρωση των οργανισμών με νέες θέσεις, προχωρά σε αναδιάταξη με καταργήσεις οργανικών θέσεων, κάτι που δείχνει ότι κινείται στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του χώρου!

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΥΠΕ.

1Η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 189 ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ 153

2Η Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 60 ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ 52

3Η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 85 ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ  70

4Η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 163 ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ   136

5Η Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 10 ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ    8 (το ενδιαφέρον της Υπε και του Υπουργείου Υγείας, έμεινε μόνο στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας)

6Η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 216 ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ   175

7Η Υ.ΠΕ. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ  1

Για να δείτε τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ και εδώ.

Πηγή:ygeionomikoi.gr και σχετικά έγγραφα.