Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΒΟΛΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ‘ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ’

Πολυμέρη 134, 38221  Βόλος Τηλ.- Fax 2421351147

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΒΟΛΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο ΝΟΜΟ 4820 συμπεριλαμβάνεται η τροπολογία που καθιερώνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε όλους τους Υγειονομικούς. Ο Νόμος πλέον προσθέτει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι λύνει!!  

Η κυβέρνηση μετά την Ατομική Ευθύνη περνά στην εξόντωση των Υγειονομικών, και στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που τόσο πολύ ήθελε και θέλει να γκρεμίσει!!  

Την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες χρωστούν Άδειες και Ρεπό σε συναδέλφους, τα οποία αδυνατούν να τα δώσουν στο προσωπικό, την ίδια στιγμή πως μπορούν να φέρουν αντικαταστάτες στα κενά που θα δημιουργηθούν από τις αναστολές εργασίας; Όταν όμως συνταξιοδοτείται ή παραιτείται ή ακόμα και όταν πεθαίνει συνάδελφος δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο αντικατάστασής του.

Η κυβέρνηση εξαντλεί την αυστηρότητά της στους υγειονομικούς που η ίδια πριν μερικούς μήνες χειροκροτούσε και επαινούσε.

Δεν είχε την πρόθεση να θωρακίσει το σύστημα Υγείας και δεν προχώρησε σε προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, μας άφησε μόνους!! Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς κανένα σχεδιασμό και μόνο όταν είδε τους Νεκρούς συμπολίτες μας έφερε προσωρινό προσωπικό για να κρύψει τις ευθύνες της. Για να καλύψει την υποστελέχωση και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού μας έκοψε τις άδειες.

Οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ μας ανάγκαζαν να επιστρέψουμε στο χώρο εργασίας θετικοί στον Covid, όπως και τώρα οι Εμβολιασμένοι ασυμτωματικοί εργάζονται κανονικά και δεν βγαίνουν σε καραντίνα.  

Αυτή την στιγμή παίζει με την Αγωνία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που τους ζητάει να διαλέξουν ή το Εμβόλιο ή την Στέρηση Μισθού. Είναι απαράδεκτο αυτό το μέτρο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού με την θέληση μας και για τα οφέλη που προσφέρει ο Εμβολιασμός. Δηλαδή για την προστασία των εργαζομένων από τον COVID. O Εμβολιασμός είναι μέρος αυτής της προστασίας και πάντα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, ασπίδες προσώπου, φόρμες,  γάντια, ποδονάρια, απολυμαντικά κ.α.

Τον Δρόμο του Εμβολιασμού έχει ακολουθήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Εργαζομένων. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είτε έχουν επιφυλάξεις είτε έχουν πρόβλημα υγείας και δεν επιλέγουν τον εμβολιασμό, είναι δικαίωμα και επιλογή τους.

Η υποχρεωτηκότητα της επιλογής του εμβολιασμού έγινε με τον Νόμο αυτό Δίλημμα, ή ΕΜΒΟΛΙΟ ή ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στο βάθος ΑΠΟΛΥΣΗ και ΠΕΙΝΑ!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε να διασφαλίζουμε την Εργασία μας. Πριν μερικά χρόνια με τον Νόμο της Περιβόητης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, πάλι Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ως Υπουργός Εσωτερικών μας έδειξε έμμεσα τον Δρόμο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ με τις ποσοστώσεις. Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΆΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ!!!

Αυτό έγινε γιατί ήμασταν ενωμένοι. Έτσι και τώρα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Κανένας συνάδελφος δεν θα μείνει χωρίς ΔΟΥΛΕΙΑ.

Είμαστε Σύλλογος Εργαζομένων δεν είμαστε Σύλλογος Εμβολιασμένων ή  Σύλλογος ανεμβολίαστων και δεν θα γίνουμε ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ.

Αποφασίζουμε να στηρίξουμε την Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ και:

·    Καλούμε τους συναδέλφους εμβολιασμένους και μη να μην κοινοποιήσουν στις υπηρεσίες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.

·        Θα καταθέσουμε προσφυγή σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο.

Επιπλέον

·       Να αφαιρεθούν από την καταμέτρηση των ανεμβολίαστων οι συνάδελφοι που έχουν φυσική ανοσία.

·   Να γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις από την Επιστημονική Επιτροπή και την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου απ ευθείας στους συναδέλφους με πρόβλημα υγείας.   

·     Να συσταθεί άμεσα η 3η μελή επιτροπή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

·     ΑΜΕΣΑ να γίνει τροποποίηση σε νέο Νόμο που θα υποχρεώνει την άμεση αντικατάσταση των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο.  

Τέλος αναμένουμε σχετική γνωμοδότηση και κατευθυντήριες οδηγίες,  από Δικηγόρο που έχουμε απευθυνθεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                 ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ