Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές δεν φιμώνονται, δεν απειλούνται δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Αγωνίζονται δυναμικά για τα αυτονόητα εν μέσω πανδημίας. Μήνυμα συμπαράστασης στο Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, Κώστα Καταραχιά.

 

Οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές δεν φιμώνονται, δεν απειλούνται δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Αγωνίζονται δυναμικά για τα αυτονόητα εν μέσω πανδημίας. Μήνυμα συμπαράστασης στο Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, Κώστα Καταραχιά.

 


 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Οι μέρες τρομοκρατίας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά των Υγειονομικών καλά κρατούν.

   Τελευταίο κατόρθωμα η εκδικητική μετακίνηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά. Πρόκειται για σκανδαλώδη συνδικαλιστική δίωξη που φέρει την σφραγίδα της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ και αφορά τη συνδικαλιστική δράση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και ιδιαίτερα την αποκάλυψη από μέρους του  των ευθυνών της Διοικήτριας και της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας  όσο και γενικότερα στο δοκιμαζόμενο χώρο της υγείας εν μέσω της πανδημίας.

    Η παράταξή μας δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στο Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά, και καλεί τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να προβούν άμεσα στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης που στην πράξη ισοδυναμεί με προσπάθεια φίμωσης κάθε ελεύθερης αγωνιστικής φωνής στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

    Κλείνοντας κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι οι «Ήρωες» Υγειονομικοί δεν εκβιάζονται ούτε φιμώνονται αλλά συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους για τα αυτονόητα:

  • Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων με την μετατροπή των Συμβάσεων ΣΟΧ σε Αορίστου Χρόνου.  
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • Ένταξη εδώ και τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία

Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους να υπογράψουν το παρακάτω ψήφισμα.(πατήστε πάνω στο παρακάτω έγχρωμο κείμενο)

Να αποσυρθεί η εκδικητική μετακίνηση του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά

 

 

 

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη μετακίνηση του Προέδρου και 8 νοσηλευτών

του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

 

Πριν λίγες μέρες, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στη συνέχεια η ΕΙΝΑΠ  αποκάλυψαν και κατήγγειλαν την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας να διενεργήσει ΕΔΕ για τους γιατρούς του νοσοκομείου επειδή ασθένησαν πάνω στο καθήκον. Η απόφαση αυτή  είχε, μάλιστα και την κάλυψη του διοικητή της 1ης ΥΠΕ.

Μετά την κατακραυγή, η συγκεκριμένη ΕΔΕ ανακλήθηκε, τουλάχιστον προσωρινά.

Σήμερα όμως επιχειρείται μια νέα απαράδεκτη δίωξη. Με απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και … Ακτινολόγος) ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και οκτώ νοσηλευτές. Προφανώς, η απόφαση που επέχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, γίνεται για εκδικητικούς λόγους που αφορούν τη συνδικαλιστική του δράση, και ιδιαίτερα για την αποκάλυψη των ευθυνών της Διοικήτριας και της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί.

Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ταυτόχρονα αδίστακτη. Πανικόβλητη γιατί αντιλαμβάνεται τις εγκληματικές της ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη. Αδίστακτη γιατί προσπαθεί με αυταρχισμό και τρομοκρατία να φιμώσει τους υγειονομικούς, που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες και την κωμικοτραγική της προσπάθεια να τις μεταθέσει  πάνω στους υγειονομικούς.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα τρομοκρατήσει και θα φιμώσει τους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης, είναι πάρα πολύ γελασμένη. Ίσα-ίσα που οι εκδικητικές αυτές ενέργειες είναι έμμεση ομολογία της ενοχής της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόφασης για τη μετακίνηση των εργαζόμενων του «Αγίου Σάββα».

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πραγματική ενίσχυση σε χρηματοδότηση, υποδομές και προσωπικού του ΕΣΥ.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ