Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεδρίαση Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων 08/09/2020

 Συνεδρίαση Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων 08/09/2020


Στο πλαίσιο της εξ΄ αναβολής συνεδρίασης της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων – Β.Α.Ε.), η οποία έλαβε χώρα στις 08 Σεπτεμβρίου 2020, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. επικαιροποίησε τις πάγιες θέσεις της, μέσα από ακλόνητη επιχειρηματολογία, στηριζόμενη στις ρεαλιστικές περί της άνευ όρων πλήρους ένταξης όλων ανεξαιρέτως των νοσηλευτών και των βοηθών τους στο καθεστώς των Β.Α.Ε, εκπροσωπώντας επάξια το θεσμικό ρόλο της Ε.Ν.Ε. στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μέσα από την αδιάσειστη και άκρως ρεαλιστική επιχειρηματολογία του, διατύπωσε ενδελεχώς όλες τις πτυχές των βασικών προβλημάτων των νοσηλευτών και των βοηθών τους, όπως την υποστελέχωση του προσωπικού, τις συστηματικές παρεκκλίσεις από τους κανόνες της οργάνωσης του χρόνου απασχόλησης, τη γήρανση του νοσηλευτικού πληθυσμού, τη διαρκής επιβάρυνση της σωματικής (και ψυχικής) τους υγείας ένεκα της διαρκούς έκθεσής τους σε νοσογόνους και βλαπτικούς παράγοντες (ακτινοβολία, καρκινογόνοι, μεταλλαξιογόνοι, τοξικοί, ερεθιστικοί), τη σωματική επαφή με τον ασθενή, την επισφαλή έκθεσή τους στα σωματικά υγρά των ασθενών (σταγονίδια αναπνοής, σίελος, βλέννες, ίδρωτας, ούρα, αίμα) κινδυνεύοντας από μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ιοί ηπατίτιδας, covid 19, μηνιγγίτιδας, ιός HIV και άλλα δερματικά, ή πνευμονολογικά νοσήματα (φυματίωση), τους επαγγελματικούς κινδύνους και τα εργασιακά ατυχήματα, την εργασία σε βάρδιες (νυχτερινό ωράριο), την πρόωρη συνταξιοδότηση για λόγους υγείας.

Έχοντας ως παρακαταθήκη τις αδιαμφισβήτητες θυσίες των νοσηλευτών και των βοηθών τους μέσα στο Ε.Σ.Υ. και τη θετική εισήγηση της κοινωνίας των πολιτών, ευελπιστούμε στην εξ’ ίσου θετική εισήγηση της Επιτροπής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε