Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Όπως είναι ήδη γνωστό, η Ένωση Νοσηλευτών-­‐τριών Ελλάδος (ΕΝΕ) συστήθηκε με τις διατάξεις του Νόμου 3252/2004 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σωματειακής μορφής, προβλεπομένης της υποχρεωτικής εγγραφής και ανανέωσης αυτής στα μητρώα της όλων όσων ασκούν το νοσηλευτικό επάγγελμα στην χώρα μας. Εξάλλου, είναι ομοίως γνωστό, ότι κάθε φορά που ο νομοθέτης προχωρά στη σύσταση αντίστοιχης μορφής νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, επιβάλλει την αυτονόητη υποχρεωτική εγγραφή όλων των μελών, καθώς και την υποχρεωτική ετήσια ανανέωση της εγγραφής.
Σημειωτέον, ότι η μη ανανέωση της εγγραφής τινός μέλους στο οικείο νπδδ σωματειακής μορφής, πέραν του ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, συνεπάγεται την αδυναμία νομίμου ασκήσεως του επαγγέλματος για το μέλος αυτό.
Την ως άνω υποχρέωση εγγραφής και ανανέωσης αυτής στο νομικό πρόσωπο της ΕΝΕ ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η υπ’αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/ΠΡΟΣ/281/14935/24-­‐04-­‐2019        Εγκύκλιος        του        Υπουργείου        Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία και σας επισυνάπτουμε για τις δικές σας ενέργειες.
Διευκρινίζεται, ότι με βάση την επίμαχη εγκύκλιο, όλες οι Διευθύνσεις Προσωπικού/Ανθρώπινου Δυναμικού των επιμέρους υπηρεσιών οφείλουν να μεριμνήσουν για την προσκόμιση από την πλευρά των νοσηλευτών βεβαίωσης εγγραφής και ανανέωσης αυτής στα μητρώα της ΕΝΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε


Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας


Δημήτριος Σκουτέλης                                                                               Αριστείδης Δάγλας


Πηγή : http://enne.gr/15485