Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

5η ΥΠΕ Ενημέρωση σχετικά με την κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

 Kατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο με θέμα “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις”, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου, επισημαίνονται τα άρθρα 3,5,6 και 7 στα οποία  προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παράταση της ισχύος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 50 του ν. 4825/2021 (Α’ 157), η παράταση συμβάσεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς λόγω κορωνοϊού, η παράταση ισχύος της δυνατότητας της σαρανταοκτάωρης εβδομαδιαίας διάρκειας εργασίας των ιατρών των νοσοκομείων και μονάδων ΠΦΥ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η παράταση παραμονής των ειδικευόμενων νοσηλευτών, η παράταση των μετακινήσεων, καθώς και η παράταση των μετακινήσεων και της εφαρμογής της αποζημίωσης των άρθρων εικοστό και εικοστό πρώτο του ν. 5015/2023 για το μετακινούμενου ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η έναρξη των νέων παρατάσεων ανατρέχει στο χρονικό σημείο λήξης των προηγούμενων και συνεπώς πρόκειται να καλυφθεί το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει έως την έναρξη ισχύος των προς ψήφιση διατάξεων.