Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Μη έγκαιρη υποβολή των στοιχείων της Συμβουλευτικής Συνέντευξης από τον Α’ Αξιολογητή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 Μη έγκαιρη υποβολή των στοιχείων της Συμβουλευτικής Συνέντευξης από τον Α’ Αξιολογητή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα υπηρεσιών για τις περιπτώσεις αξιολογητών που δεν υπέβαλαν τα στοιχεία της Συμβουλευτικής Συνέντευξης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 15 του ν.4369/2016 όπως ισχύει, «8.Κάθε αξιολογητής υποχρεούται να συντάσσει εκθέσεις αξιολόγησης για όλους τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς του, εφόσον προΐστατο αυτών κατά το προηγούμενο έτος για έξι (6) τουλάχιστον μήνες, ανεξάρτητα αν είχε τοποθετηθεί με σχετική απόφαση ή όχι, έστω και αν κατά το χρόνο σύνταξης των εκθέσεων υπηρετεί σε άλλη υπηρεσία ….»

Περαιτέρω, με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ως άνω νόμου, όπως ισχύει,ορίζεται ότι : «2.α) Η αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού πραγματοποιείται κάθε έτος. Το χρονικό διάστημα διενέργειας της ετήσιας αξιολόγησης καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Η ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων και των Προϊσταμένων οργανικών μονάδων διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας, που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου…στ) Οι αξιολογητές έχουν υποχρέωση να διενεργούν την αξιολόγηση των υφισταμένων τους. Η οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού μεριμνά για τον ορισμό των αξιολογούμενων και των αξιολογητών και την ορθή τήρηση των διαδικασιών αξιολόγησης.»

Ακολούθως, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 19 του ν. 4369/2016 όπως ισχύει, : «1. Πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος, ως πρώτος αξιολογητής, καλεί επί αποδείξει τον υπάλληλο, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του, προς όφελος τόσο του ιδίου όσο και για τη λειτουργία γενικά και την απόδοση της οργανικής μονάδας, στην οποία υπηρετεί. Στην περίπτωση που η συμβουλευτική συνέντευξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, διενεργείται με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως ιδίως με χρήση των σύγχρονων εργαλείων τηλεδιάσκεψης, του τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.».

Συναφώς, με την υπ. αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/20/οικ.3030/28.2.22 (ΑΔΑ:990Ξ46ΜΤΛ6-ΣΕ9) Εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, καθορίστηκαν τα επιμέρους χρονικά διαστήματα διενέργειας της αξιολόγησης της αξιολογικής περιόδου του έτους 2021. Πιο συγκεκριμένα, ο Αξιολογητής Α΄ είχε την υποχρέωση να διενεργήσει τη Συμβουλευτική Συνέντευξη, να συμπληρώσει τα Βασικά Σημεία της Συνέντευξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να την υποβάλει ηλεκτρονικά από 30/5/2022 έως 08/07/2022.

Επισημαίνεται ότι προς διευκόλυνση των αξιολογητών η εφαρμογή παρέμεινε ανοιχτή για τη συμπλήρωση των βασικών σημείων της Συνέντευξης έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Στην περίπτωση που ο Αξιολογητής Α’ δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα τα στοιχεία της Συνέντευξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τη βαθμολογία του αξιολογούμενου και η ηλεκτρονική έκθεση θα επισημανθεί ως μη υποβληθείσα από πλευράς του.

Κατόπιν των ανωτέρω, κατά την άποψη της Υπηρεσίας μας, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, που κατά την κοινή πείρα και λογική καθιστούν μη δυνατή την περάτωση εργασίας εντός της τασσόμενης προθεσμίας, είναι δυνατή η εύλογη υπέρβαση αυτής (παρ. 6 άρθρο 10 του Ν.2690/1999, ΦΕΚ 45/Α/9-1999), και δύναται να συνταχθούν και να υποβληθούν έντυπες εκθέσεις αξιολόγησης με συμπλήρωσή τους από όλους τους συμμετέχοντες και ακύρωση των αντίστοιχων ηλεκτρονικών. Σε κάθε περίπτωση, η κρίση επί της συνδρομής λόγων ανωτέρας βίας εναπόκειται στα όργανα του οικείου φορέα που έχουν γνώση των πραγματικών περιστατικών.