Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στο έλεος της υποστελέχωσης και η πολυδιαφημιζόμενη προκήρυξη των 4.000 θέσεων μ.Χ.

 Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στο έλεος της υποστελέχωσης και η πολυδιαφημιζόμενη προκήρυξη των 4.000 θέσεων μ.Χ.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την καθυστέρηση της έκδοσης της αναμενόμενης προκήρυξης για την πρόσληψη Νοσηλευτών μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Αξιότιμοι,

Καθώς διανύουμε τα μέσα του θέρους και η υποστελέχωση συνεχίζει να θερίζει….τους Νοσηλευτές στις Υπηρεσίες Υγείας, σας εκφράζουμε την πλήρη αγανάκτηση όλων των Νοσηλευτών, που στελεχώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας πανελλαδικά, για τον συνεχόμενο εμπαιγμό απέναντι μας, σχετικά με την πολυδιαφημιζόμενη προκήρυξη μέσω Α.Σ.Ε.Π., η οποία αναμένεται να καλύψει τα κενά στις αποδεκατισμένες Νοσηλευτικές Υπηρεσίες.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να μπορέσει ένας Νοσηλευτής να λάβει μια τυπική κανονική άδεια δέκα εργάσιμων ημερών, θα πρέπει να εργαστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων με ένα εβδομαδιαίο ρεπό ανάπαυσης. Γενικότερα, θα πρέπει να εργάζεται μέχρι τελικής πτώσης…σε όλες τις περιπτώσεις, ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να «κλέψουν» εκ περιτροπής λίγες ημέρες ξεκούρασης. Όπως είναι αυτονόητο, για να μπορέσει να έρθει εις πέρας το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας, θα πρέπει να μην προκύψουν ασθένειες και καραντίνες λόγω COVID – 19 στο υπόλοιπο προσωπικό, ούτε φυσικά οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη.

Οι άθλιες εργασιακές συνθήκες εργασίας όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή, κι αυτός δεν είναι άλλος από την κωλυσιεργία και τις λανθασμένες πολιτικές υγείας, οι οποίες κρατάνε δέσμιους τους Νοσηλευτές, στο έλεος της υποστελέχωσης και των άυλων δηλώσεων στελεχών του Υπουργείου Υγείας, στις κατά τόπους περιοδείες κοπής κορδελών και λοιπών «τουριστικών ξεναγήσεων», στους χώρους των Υπηρεσιών Υγείας.


Ως ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., εκπροσωπώντας χιλιάδες Νοσηλευτές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσετε τον εμπαιγμό και τις μικροπολιτικές στρατηγικές και να εκδώσετε άμεσα (χθες) την προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις! Επιπλέον, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη μέγιστη ταχύτητα διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών, ώστε οι Νοσηλευτές, οι οποίοι θα εισέλθουν στις Υπηρεσίες Υγείας να τοποθετηθούν όσο πιο άμεσα στις κενές θέσεις, κι όχι ύστερα από 1,5 – 2 χρόνια, όπως συμβαίνει με την υφιστάμενη διαδικασία.


Σαφώς και το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα είχε λυθεί εφόσον είχε δημιουργηθεί ο Κλάδος των Νοσηλευτών, όπου με ειδική ρύθμιση θα αναπληρωνόντουσαν άμεσα οι οργανικές θέσεις…αλλά ακόμα είμαστε, κατά πως φαίνεται, στον «κάδο», αντί για τον Κλάδο. Όσο για την επόμενη εναλλακτική, η οποία αφορά τη θέσπιση ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων για άμεσες προσλήψεις των Νοσηλευτών…αποτελεί πιθανά κι αυτό ένα «όνειρο θερινής νυκτός», όπως της περιόδου που διανύουμε, αρχές Αυγούστου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δώσετε άμεσα λύση και να προκηρύξετε τις κενές οργανικές θέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις για το καθεστώς των προσλήψεων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τις μονιμοποιήσεις ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων και των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών, με τις ίδιες «ευνοϊκές προϋποθέσεις», όπως έχουν πραγματοποιηθεί και με τους ιατρούς!

Κατανοώντας απόλυτα τις κρίσιμες ώρες και καταστάσεις τις οποίες βιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλώνουμε για πολλοστή φορά τη διαθεσιμότητά μας για να συνδράμουμε με ρεαλιστικές λύσεις, μέσω του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο