Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

1-9-22 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11:00,στην Είσοδο του Νοσοκομείου.

 

Syllogos_logo

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ‘ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ’

 

Πολυμέρη 134, 38221  Βόλος Τηλ.- Fax 2421351147

1-9-22 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11:00,στην Είσοδο του Νοσοκομείου.

Την Πέμπτη 1 Σεμπτεμβρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου μας στις 11:00 η ώρα θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εφαρμογή του Νόμου της υποχρεωτικότητας.

Με ομόφωνη Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτή την συγκέντρωση, προκειμένου να σταματήσει η εφαρμογή του Νόμου των αναστολών Εργασίας και να επαναεξεταστεί άμεσα και τώρα, ο Νόμος της υποχρεωτικότητας με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, και ζητάμε την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων που τέθηκαν στο καθεστώς αναστολής εργασίας με έλεγχο (δύο rapid test την εβδομάδα).  

Το απαράδεκτο μέτρο της Αναστολής Εργασίας με πρόσχημα την «Προστασία της Δημόσιας Υγείας» εδώ και ένα έτος, που τέθηκε στο υγειονομικό προσωπικό, προστέθηκε στην προβληματική λειτουργία του ΕΣΥ.Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση και υπολειτουργεί. Αυτό βλέπουν οι ασθενείς που έρχονται να εξυπηρετηθούν στα Νοσοκομεία.  Το βλέπουν και οι εργαζόμενοι που έχουν γίνει λάστιχο για να βγει η δουλειά και να ανταπεξέλθουν στις εργασιακές ανάγκες.

Η Υποχρέωση του κράτους είναι να παρέχει προς τους πολίτες “Υπηρεσίες Υγείας υψηλού Επιπέδου”, η υποχρέωση αυτή βρίσκει εμπόδια τόσο στην χρηματοδότηση όσο και στην διαρκή υποστελέχωσή του. Αντί το κράτος να βρει λύσεις σε αυτά τα ζητήματα έρχεται και προσθέτει νέα προβλήματα στους λειτουργούς υγείας. Η διαταραχή και τα προβλήματα που δημιούργησε το μέτρο της Αναστολής Εργασίας στο ΕΣΥ είναι δεδομένα για όλο το προσωπικό.  Με την Άμεση απομάκρυνση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού, με τις πρόωρες αποχωρήσεις, τις παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων. Αλλά και με την υπερεργασία από το υπόλοιπο προσωπικό.

Με την αρχή της εφαρμογής του Νόμου οι κανονικές άδειες μπήκαν σε καθεστώς αναστολής για τρίτη φορά. Αυτή την στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι που τους οφείλονται άδειες και ρεπό από την περσινή χρονιά, και που δίνονται με το σταγονόμετρο, ή κόβονται και ανακαλούνται όταν δεν βγαίνουν τα προγράμματα και οι βάρδιες.

Απαιτούμε - Διεκδικούμε: 

Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων που τέθηκαν στο καθεστώς αναστολής εργασίας με έλεγχο (δύο rapid test την εβδομάδα).  

Ζητάμε την δημιουργία μηχανισμού για την Αυτόματη Αναπλήρωση συναδέλφων που αποχωρούν. ΜΟΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ένταξη στα  ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                 ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ