Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση - Υπόμνημα από την Σημερινή συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας στο Νοσοκομείο μας.

 

27/10/21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΒΟΛΟΥ


 

Έχουν περάσει πάνω από 55 ημέρες από την εφαρμογή του Νόμου 4820 με τον οποίο τέθηκαν σε αναστολή 60 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας.

 

Από ότι γνωρίζουμε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει αντικαταστήσει τους συναδέλφους αυτούς με 3μηνή σύμβαση. Αυτό αντιτίθεται στην εφαρμογή του Νόμου που προέβλεπε άμεσα την αντικατάσταση όλων των συναδέλφων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Στην παράγραφο 8, του Άρθρου 206 του παραπάνω Νόμου, ρητά αναφέρει ότι:  “Η εφαρμογή του παρόντος άρθρου επαναξιολογείται έως τις 31.10.2021”. 

 

Είναι η στιγμή που πρέπει να ακουστεί η φωνή της Λογικής και να επιστρέψει το προσωπικό στα Νοσοκομεία. Θα πρέπει να επαναξιολογηθεί ο Νόμος και άμεσα να ισχύσει ότι και σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Ζητάμε Άρση των Αναστολών και Επιστροφή των συναδέλφων με έλεγχο (δύο rapid test την εβδομάδα).

 

Αυτή την στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση και δεν έχει γίνει γενναία αύξηση προσλήψεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούμε να στερούμε από τα Νοσοκομεία έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία τους. Η αναστολή κοστίζει δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες, καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, μειωμένες Υπηρεσίες Υγείας και βάζει σε κίνδυνο  ανθρώπινες ζωές. 

 

Το μόνιμο προσωπικό που έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αποχωρεί. Διότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν τηρήθηκαν και δεν βλέπουν κάτι θετικό να τους κρατάει στο Σύστημα, αποχωρούν ακόμη και με ποινή στην σύνταξή τους.

 

Ζητάμε την Αυτόματη Αναπλήρωση συναδέλφων που αποχωρούν.

 

Το τέχνασμα του προηγούμενου Υπουργού Υγείας, με την Αναστολή των Κανονικών Αδειών του προσωπικού για τρίτη φορά στους Υγειονομικούς και χωρίς καμία αποζημίωση για να καλύψουμε τα κενά και την υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Στις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ με την ίδια αιτιολογία που οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλονται οι κανονικές άδειές τους, αποζημιώνονται με 500€ (Άρθρο 135 ΝΟΜΟΣ 4764/2020) ζητάμε να εφαρμοστεί αντίστοιχα και στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

 

Η μονιμοποίηση των Συμβασιούχων και η Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (έμεινε στα συρτάρια του Υπουργείου), είναι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού που περιμένουμε να υλοποιήσει άμεσα η Κυβέρνηση.

Στις 31/12/21 έχουμε λήξη των Συμβάσεων ΣΟΧ στα Μαγειρεία, άμεσα θα πρέπει να ανανεωθούν αυτές οι Συμβάσεις.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                              ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ