Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Νέα παράταση, την πέμπτη κατά σειρά, έως τον Αύγουστο !!!!!! του 2021, παίρνει η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Νέα παράταση, την πέμπτη κατά σειρά, έως τον Αύγουστο !!!!!! του 2021, παίρνει η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος.

Η παράταση προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε στο ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης: «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης», το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής έληγε στις 30 Απριλίου 2021 μετά τη νέα παράταση που είχε δοθεί με τροπολογία τον περασμένο Ιούλιο.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την ολοκλήρωση του πορίσματος τον Ιανουάριο του 2019, στη συνέχεια δόθηκε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου 2020, κατόπιν έως και τα τέλη Ιουνίου, μετά έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020, στη συνέχεια έως τον Απρίλιο του 2021,  και τώρα έως τον Αύγουστο του 2021. 

Να σημειωθεί ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διαχωρίζεται σήμερα σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία, το επίδομα ανέρχεται σε 150 ευρώ τον μήνα.

Στη δεύτερη ανέρχεται 70 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία είναι 35 ευρώ

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει εκ νέου ΝΕΑ Παράταση αφού η "4μηνή παράταση" ήδη έχει τρέξει κατά το ήμισυ, και μέσα στο καλοκαίρι η Επιτροπή δεν προβλέπεται να έχει βγάλει κανένα πόρισμα. Απλά το πρόβλημα μετατίθεται για αργότερα. 

Προτείνουμε στην Επιτροπή να δει με ιδιαίτερη προσοχή τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία αφού αρκετές ειδικότητες είναι εκτός του Ανθυγιεινού Επιδόματος και θα πρέπει να προσθεθούν ανάλογα την επικινδυνότητα της εργασίας τους. Τους θυμίζουμε αυτές τις ειδικότητες: Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Εργάτες, Διοικητικοί,Πληροφορικής, Φαρμακοποιοί κ.α.