Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τραγική η κατάσταση σε Μαγειρεία και Φαρμακείο στο Γ.Ν. Βόλου.

Τραγική η κατάσταση σε Μαγειρεία και Φαρμακείο στο Γ.Ν. Βόλου. 

Διαβάσαμε για 101 Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Βόλου σε 1,5 χρόνο. Τέλος του 2019 το Νοσοκομείο μας είχε 746 άτομα ενώ σήμερα έχει 847!!   

Πολύ έντεχνα απουσιάζει το σύνολο των Οργανικών θέσεων του Οργανισμού του Νοσοκομείου προκειμένου να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, αλλά και για να κρύψει την χρόνια και βαθιά υποστελέχωση του Νοσοκομείου!! Οι κενές Οργανικές Θέσεις είναι πάνω από 400!! Μόνο στην Νοσηλευτική Υπηρεσία σε 540 Οργανικές θέσεις υπηρετούν 331. 209 Κενές Οργανικές Θέσεις!!

Ελάχιστες είναι οι προλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, οι πλειοψηφία των προσλήψεων έγινε στο τέλος του χρόνου μέσα στο 2ο κύμα της Πανδημίας και πρόκειται για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (επικουρικού) με ημερομηνία λήξης για ένα ή δύο χρόνια!! Θέλουμε την μονιμοποίηση όλου αυτού του προσωπικού, αφού καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου. Οι Συμβασιούχοι δίνουν μια μικρή ανάσα στο μόνιμο προσωπικό που στην αντίστοιχη περίοδο μειώθηκε και θα μειωθεί περαιτέρω αφού πολλοί συνάδελφοι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν. Εξάλλου η Αίτηση Προγραμματισμού Προσλήψεων του Νοσοκομείου μας προς το Υπουργείο Υγείας για το 2021 (η τύχη της οποίας αγνοείται) αφορά πάνω από 100 θέσεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού σε 15 διαφορετικές ειδικότητες σε σύνολο 260 κενών Οργανικών Θέσεων των αντίστοιχων και μόνο ειδικοτήτων του Νοσοκομείου.  

Η Υποστελέχωση του Νοσοκομείου φαίνεται στην σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου. Η Σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου είναι ότι σε τμήμα που συνάδελφοι έχουν ασθενήσει, οι δύο εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα που έχουν μείνει πίσω, εργάζονται συνεχώς και δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα ρεπό της Εβδομάδας!! Εργάζονται συνεχώς για πάνω από 15 ημέρες και 25 ημέρες αντίστοιχα ο καθένας!!

Και δεν είναι το μοναδικό τμήμα. Και σε άλλο τμήμα η κατάσταση θα είναι η ίδια αν ασθενήσουν ή απουσιάσουν οι μοναδικοί συνάδελφοι που έχουν απομείνει μετά από τις αποχωρήσεις συναδέλφων για σύνταξή, δεν θα υπάρχει κανείς για να λειτουργήσει το τμήμα αφού δεν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι με την ίδια ειδικότητα για να αντικατασταθούν!!  

Περιμένουμε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης του επικουρικού προσωπικού σε 5η ΥΠΕ και Υπουργείο, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δύο τμημάτων του Νοσοκομείου.