Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Έγινε η ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αξιολόγηση και για τα προβλήματα του κλάδου από τους Εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.


Συγκεκριμένα από τον Ταμία της Ομοσπονδίας Κο Κουρουβακάλη Δημήτρη, και το Μέλος της Ομοσπονδίας Κο Αντωνόπουλο Τάσο.
Ο Κος Κουρουβακάλης αναφέρθηκε στα εξής:
1.     Στα τεράστια προβλήματα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων 25000 προσωπικό λείπουν από τα Νοσοκομεία.
2.     Για το επίδομα των προϊσταμένων στο Νοσηλευτικό Προσωπικό.
3.     Για την Αξιολόγηση χωρίς εκπρόσωπο των εργαζομένων, την εκβιαστική τροπολογία της Κας Γεροβασίλη. Προσπαθεί η κυβέρνηση να φοβίσει τους εργαζόμενους. Προσπαθούν με ψέματα να δημιουργήσουν αρνητική ψυχολογία (με ψεύτικα δημοσιεύματα), ότι έχουν ήδη αξιολογηθεί 30000 μέσα σε 3 ημέρες όταν η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής Αξιολόγησης δεν είναι σε λειτουργία! ( http://www.avgi.gr/article/10813/8913983/mazike-symmetoche-sten-elektronike-axiologese )
Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση και σύμφωνα με τον Ν.1264 η απεργία αποχή είναι δικαίωμα του καθενός εργαζομένου. Δεν μπορεί κανένας να μας αναγκάσει να γίνουμε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ. Ειδικά δεν νοείται απεργοσπάστης στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες από τις ομοσπονδίες. Πέρσι το νοσοκομείο σας κράτησε σε μεγάλο μέρος την Απεργία Αποχή.
Στις 30/5/18 θα γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση Πανελλαδική Πανεργατική από όλους τους χώρους εργασίας θα πρέπει και εσείς να δώσετε μαθήματα αγωνιστικότητας.
Έχουμε δεχτεί πολλές απώλειες σε μισθούς σε επιδόματα τώρα και στο αφορολόγητο. Καιρός να ζητήσουμε και αυξήσεις στους μισθούς μας.
Φτάσαμε σε σημείο να συζητάμε για το Ανθυγιεινό! Πρέπει να παραμείνει να αυξηθεί και να δοθεί και σε άλλες ειδικότητες.

Ο κος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του Νοσηλευτικού κλάδου, στην Ανεργία που επικρατεί σε όλες τις οικογένειες λίγο ή πολύ. Υπάρχουν εργαζόμενοι σε ομηρία, με ελαστικές μορφές εργασίας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, λείπουν από το Νοσηλευτικό Προσωπικό 20.000 εργαζόμενοι. Ας τοποθετηθούν για να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια τα Νοσοκομεία και ας αξιολογηθούμε. Είμαστε στην μέγγενη των μνημονίων, τα Νοσοκομεία είναι μνημονιακά και δεν εξαιρέθηκαν από τα μνημόνια. Δουλεύουμε σχεδόν με προσωπικό ασφαλείας, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να έρθουν να ενημερωθούν γιατί πρέπει να είναι στους χώρους της δουλειάς τους. Για την Αξιολόγηση είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ από την ΤΡΟΪΚΑ και τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και όχι για την βελτίωση του προσωπικού. Θέλουν να τελειώσουν με τους Δημοσίους υπαλλήλους, Η τροπολογία για την αξιολόγηση ψηφίστηκε και από την Αξιωματική αντιπολίτευση. Αλίμονο άλλωστε την 'αγάπη και την συμπάθεια προς όλους εμάς την γνωρίζουμε με τον προηγούμενο Νόμο που περιείχε την ποσόστωση, μετά ήρθαν οι άλλοι που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα έφερναν καλύτερους νόμους.
Όπως και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η Ηλεκτρονική Αξιολόγηση είναι εκ του πονηρού.
Πέρσι το ποσοστό της Αποχής στο Νοσοκομείο σας ήταν 70  υπέρ της Απεργίας Αποχής και 30 υπέρ της Αξιολόγησης.
Σας καλούμε όλους στην Απεργία –Αποχή για τα ίδια και καλύτερα ποσοστά φέτος.