Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ergasiakanea: Ένα ΕΣΥ σε διάλυση, ένας υπουργός σε παράκρουση

Ένα ΕΣΥ σε διάλυση, ένας υπουργός σε παράκρουση

2023/10/29

Η εικόνα του ΕΣΥ όχι μόνο δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αντιθέτως μάλλον δεν είναι καν αξιοπρεπής για ασθενείς και εργαζόμενους. Χειρουργεία κλείνουν, τμήματα υπολειτουργούν, εργαζόμενοι ψάχνουν την πρώτη ευκαιρία στο εξωτερικό για να αποχωρήσουν και οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες.

Θα περίμενε κανείς, σε αυτή τη συνθήκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να επιχειρήσει να τα λύσει. Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει επιλέξει μία άλλη οδό, μάλλον επηρεασμένος από τη μακρόχρονη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όποιος κάνει το… λάθος να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα στο ΕΣΥ ή να αντιδράσει, έρχεται αντιμέτωπος με προκλήσεις και αηθείς απαντήσεις.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι όσα έγιναν χθες με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο κ. Λυδάκης που εκτελούσε χρέη διοικητή στο νοσοκομείο μετά την παύση του κ. Χαλκιαδάκη, παραιτήθηκε μετά από μόλις 7 ημέρες, αφού παρά την υποστελέχωση γίνονται μετακινήσεις από το Βενιζέλειο σε άλλες δομές υγείας που έχουν κενά. Επίσης, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Αγαπίου παραιτήθηκε με φόντο τις τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Με βάση τα παραπάνω έχουμε δεδομένα μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Αντί λοιπόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να επιχειρήσει να λύσει αυτά που παρουσιάζουν οι γιατροί, τους κουνάει το δάχτυλο. Με μια προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν απαντά στην κραυγή αγωνίας, αλλά δηλώνει ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου». Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, με τελευταία σταγόνα το αίτημα για μετακίνηση ειδικευμένου παθολόγου για την κάλυψη των εφημεριών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που οδήγησε τον Χάρη Λυδάκη να παραιτηθεί και να πάει ο ίδιος στο Ρέθυμνο για να καλύψει το κενό.