Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Προχωρά η διαδικασία των 789 μόνιμων προσλήψεων σε φορείς του υπουργείου Υγείας, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Προχωρά η διαδικασία των 789 μόνιμων προσλήψεων σε φορείς του υπουργείου Υγείας, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. 




Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως, στην οποία καθορίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εν λόγω θέσεων που θα καλυφθεί από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους, καθώς οι τρίτεκνοι

Υπενθυμίζεται ότι ο εκτιμώμενος αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται για το 2023, βάσει των αποχωρήσεων του 2021, των εκτιμώμενων προσλήψεων για το 2022 και των μη υλοποιηθεισών προσλήψεων προηγούμενων ετών, για το υπουργείο Υγείας είναι 1.361 προσλήψεις.Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από τις 789 προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, 55 συνολικά θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%. 



Διαβάστε εδώ την κατανομή των θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος των παραπάνω προσλήψεων είναι πολύ πιθανόν να καλυφθεί από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Μετά από την έκδοση της παραπάνω κατανομής σε ΦΕΚ, αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη, η οποία μπορεί να εκδοθεί μία φορά και να συμπεριλαμβάνει όλες τις 789  ή να βγουν ξεχωριστές προκηρύξεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Εσωτερικών, τις μόνιμες προσλήψεις του δημόσιου τομέα για το 2023 αναλαμβάνουν οι εξής φορείς: 

  • ​Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 3.157 θέσεις
  • Δήμοι: 3.653 θέσεις
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: 1.230 θέσεις
  • Ανεξάρτητες Αρχές: 1.077 θέσεις
  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 1.037 θέσεις
  • Πηγή: proson