Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Οι Νοσηλευτές δε θα αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα, των ανεύθυνων εφαρμοζόμενων πολιτικών, που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 

Οι Νοσηλευτές δε θα αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα, των ανεύθυνων εφαρμοζόμενων πολιτικών, που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Καθώς βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία τις τελευταίες ημέρες, η οποία έχει συγκλονίσει συθέμελα όλη τη νοσηλευτική κοινότητα πανελλαδικά, επιθυμούμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας, ως Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προς την οικογένεια και τους οικείους του συνανθρώπου μας, ο οποίος απεβίωσε μετά την αποχώρησή του από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

Δυστυχώς, οι τραγικές συνθήκες υποστελέχωσης επιβεβαίωσαν με το χειρότερο τρόπο την πλήρη αποτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να προστατεύσει τη ζωή ενός ασθενή και το γεγονός αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Σαφώς και οι ευθύνες θα αποδοθούν και πρέπει να αποδοθούν, αλλά όχι μέσω της αδηφαγίας του ίδιου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο αναζητά να ξεπλύνει στην «κολυμπήθρα» των Πειθαρχικών Συμβουλίων τη διαχρονική ανικανότητά του, αντί να παρέχει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον προς τους Νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας, πόσες φορές με τη βοήθεια της τύχης και του εκάστοτε «Αγίου Προστάτη» κάθε Νοσοκομείου, δεν έχουμε βιώσει παρόμοιες απώλειες, για χάρη της «ανεμελιάς» των απανταχού απόντων υπευθύνων. Το πένθος είναι βαρύ για όλους μας. Κανένας Νοσηλευτής δεν θέλει να χάνει Κανέναν Ασθενή!!!

Ωστόσο, έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη «Λερναία Ύδρα» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πρόσωπο με πρόσωπο και να καταλογίσουμε τις ευθύνες στις ανεύθυνες πολιτικές υγείας, οι οποίες εξακολουθούν και διατηρούν τα ποσοστά υποστελέχωσης σε τραγικά επίπεδα, στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων, αφήνοντας χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στις «κλειστές εφημερίες», μεταβιβάζοντας τις ευθύνες λειτουργίας στα εξιλαστήρια θύματα παντός καιρού και συνθηκών, τους Νοσηλευτές! Άλλωστε, διαχρονικά, στην κουλτούρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι ευθύνες βαραίνουν ανέκαθεν, όσους εργάζονται υπέρ του δέοντος, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους νυχθημερόν. Και να που έφτασε η μοιραία στιγμή που βύθισε στο πένθος όλους τους Νοσηλευτές, επιβεβαιώνοντας ότι τελικά παλεύουμε ΜΟΝΟΙ μας, έχοντας ως αντίπαλο το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο υπηρετούμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας να επιλύσει άμεσα και ολιστικά τις χρόνιες παθογένειες των κλειστών εφημεριών στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η σκέψη όλων μας είναι στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου συνανθρώπου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο