Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Για την 8η Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Για την 8η Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και αυτό της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή.

Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φωτίζει την πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των εργαζόμενων γυναικών και σηματοδοτεί ότι υπάρχει διέξοδος σε όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Όλες μας βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες, ζούμε και εργαζόμαστε κάτω από την ίδια πίεση, νιώθουμε ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας. Όμως, ατομικά, δεν μπορούμε να δώσουμε λύση σε ότι μας βασανίζει. Οργανωμένες στο σωματείο μας, με συμμετοχή στη δράση του και τις πρωτοβουλίες του, μπορούμε να κάνουμε τις ανάγκες κάθε εργαζόμενης γυναίκας να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από τη διεκδίκηση.

Δεν ανεχόμαστε – απορρίπτουμε:

➢ Τους αντεργατικούς νόμους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν φορτώσει στις πλάτες μας.

➢ Τους νόμους που βάζουν εμπόδια στο συλλογικό μας αγώνα, στη λειτουργιά και δράση των σωματείων μας, στην απεργία.

➢ Τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, τα σπαστά ωράρια, την τηλεργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, τις ατελείωτες υπερωρίες που δεν μας αφήνουν περιθώριο να οργανώσουμε τη ζωή μας, να έχουμε δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

➢ Την απαξίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της μητρότητας.

➢ Τη λογική κόστους οφέλους για βασικές ανάγκες μας. Δεν θα επιτρέψουμε η υγεία, τα φάρμακα, η ενέργεια, η θέρμανση να γίνονται πανάκριβο εμπόρευμα, η ακρίβεια να τσακίζει το εισόδημά μας.

Σήμερα στον 21ο αιώνα, την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες, για τις μητέρες, τις νέες να έχουμε σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Δυναμώνομε τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

• Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας, με μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών, για 35ωρο, 7ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Οχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

• Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Να καταργηθεί η προϋπόθεση συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

• Επίδομα άδειας μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του κατώτατου μισθού, με ευθύνη του κράτους. Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές αυτήν την περίοδο.

• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.

• Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και όλες. Καμία εργαζόμενη και πρακτικάρια φοιτήτρια να μην είναι ανασφάλιστη.

• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

• Δημόσιες και δωρεάν δομές συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, οικονομική, κοινωνική στήριξη των διαζευγμένων γονιών, ιδιαίτερα των μονογονεϊκών οικογενειών.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

• Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία και λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.ά.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.