Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ‘ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ’

Πολυμέρη 134, 38221  Βόλος Τηλ.- Fax 2421351147

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Η παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12 Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Οι Νοσηλευτές παίζουν πρωταρχικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες υγείας έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, και δρουν με γνώμονα τις αξίες για την προαγωγή της εξέλιξης. Ο Ανιδιοτελής και συνεχής αγώνας τους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας έγινε γνωστός τον τελευταίο χρόνο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid -19, όμως αυτός ο αγώνας αποτελούσε πάντα την “καθημερινότητα” των Νοσηλευτών. Οι Νοσηλευτές ήταν, είναι και θα είναι οι σύγχρονοι Ήρωες.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών καταθέτουμε ψήφισμα με τα εξής αιτήματα:

  • Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για το σύνολο των Κενών Οργανικών Θέσεων σε όλες τις ειδικότητες όπως: Ιατρών, Νοσηλευτών, Εργαστηριακών, Διοικητικών και Τεχνικών.
  • Την Ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και Ανθρώπινα ωράρια χωρίς διπλοβάρδιες.
  • Επάρκεια στα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ασφάλεια στην Εργασία μας.
  • Αυξήσεις στους Μισθούς μας, στα νυκτερινά και στις αργίες. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.
  • Αύξηση του Επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του Νοσοκομείου ανάλογα με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
  • Σύσταση Νοσηλευτικού κλάδου, Προσωπικού ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ.
  • Ενεργοποίηση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου με 460 κλίνες νοσηλείας.
  • Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων (ΟΑΕΔ – Ατομικές συμβάσεις – Επικουρικό Προσωπικό) αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Προκήρυξη των θέσεων των Εργολαβικών σε Καθαριότητα, Φύλαξη και Τεχνική υποστήριξη και ένταξή τους στο μόνιμο Προσωπικό, με Μοριοδότηση τους.    

Με αφορμή τον Εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ-ΤΡΙΑΣ, καλούμε τους εργαζόμενους την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/5/20 στις 12.00 η ώρα στην είσοδο του Νοσοκομείου όπου θα πραγματοποιηθεί Αρτοδκλασία και επιμνημόσυνη δέηση. Με προσοχή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                 ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ