Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Μετέωρο από 30 Απριλίου 2021 και πάλι το ανθυγιεινό επίδομα

 Μετέωρο από 30 Απριλίου 2021 και πάλι το ανθυγιεινό επίδομα

Χωρίς νομοθετική ρύθμιση και ουσιαστικά  στον “αέρα” βρίσκεται για μια ακόμα φορά η χορήγησή του ανθυγιεινού επιδόματος αφού η παράταση που είχε δοθεί για πολλοστή φορά με ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2020 για τις 30-4-21 έχει ήδη παρέλθει.

Παρ όλα αυτά φαίνεται ότι ούτε η επιτροπή έχει προχωρήσει το “έργο” της ούτε η κυβέρνηση έχει προβεί σε οποιαδήποτε άλλη νομοθετική πρωτοβουλία που να κατοχυρώνει την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Η κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες σε ανθυγιεινές συνθήκες συνεχίζεται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και όχι μόνο στο θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος. Δεν είναι μόνο η δραματική μείωση του ύψους του ανθυγιεινού επιδόματος και η περικοπή χορήγησής του σε μια σειρά κλάδους που συντελέστηκε την μνημονιακή περίοδο. Έχουμε ταυτόχρονα την κοροϊδία των υγειονομικών στο αυτονόητο αίτημα της ασφαλιστικής τους ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και της μείωσης των χρόνων συνταξιοδότησης.

Είναι χαρακτηριστική η στάση του υπ. Εργασίας που παρά το γεγονός ότι η σχετική επιτροπή που είχε οριστεί για το θέμα της ένταξης των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά έβγαλε πόρισμα με το οποίο προτείνει την ένταξη κλάδων στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να το υιοθετήσει ισχυριζόμενη ότι τα ΒΑΕ συνδέονται μόνο με το θέμα του covid-19.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της διασφάλισης του ανθυγιεινού επιδόματος, της αύξησής του και της επέκτασης σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία με διαβάθμιση, όχι μόνο παραμένει χωρίς λύση αλλά με τις πρακτικές της κυβέρνησης αμφισβητείται  και η συνέχιση της χορήγησής του.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει άμεσα η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία να κινηθούν και να μην επιτρέψουν να παίζονται παιχνίδια γύρω από αυτό το ζήτημα. Aντίθετα,  το ανθυγιεινό επίδομα  πρέπει να κατοχυρωθεί και διευρυνθεί με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Πηγή: ygeionomikoi