Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

16/8/18

Τα εκπτωτικά κουπόνια για την θεατρική παράσταση : "ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ? " είναι έτοιμα.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στο 1147 ή με τον Πρόεδρο στο 6932011433.  Η παράσταση θα γίνει στις 24/8/18 στο ανοιχτό θέατρο Μελίνα Μερκούρη και ώρα 21:00. Η τιμή είναι 5 ευρώ + το κουπόνι.





ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ?
Το Θεσσαλικό Θέατρο  παρουσιάζει για  το καλοκαίρι 2018 την κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ  «Από το γάμο στο διαζύγιο?» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη».
Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από το γάμο στο διαζύγιο?». Το  κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων.
 Ο Φευντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή.
 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Στο πρώτο μονόπρακτο, «Η εφτάψυχη πεθερά» ο σύζυγος γυρνάει από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, αργά στο σπίτι του και επαινεί το στήθος της μεταμφιεσμένης «Διηάνειρας». Αυτό είναι αρκετό για να ξεσπάσει ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη γυναίκα του ένας καυγάς περί  του ωραιότερου  στήθους.  Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η είδηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα ότι πέθανε η πεθερά του. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
 Στο δεύτερο μονόπρακτο, «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», ο σύζυγος, κατασκευαστής πορσελάνινων δοχείων νυκτός περιμένει σπίτι του έναν προμηθευτή του Στρατού, ευελπιστώντας σε μια μεγάλη παραγγελία δοχείων νυκτός για το Στρατό. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας επειδή ο γιός τους έχει δυσκοιλιότητα και δε  θέλει να πάρει το καθαρτικό σιρόπι.
 Επειδή θεωρεί ότι ο σύζυγός της αδιαφορεί για την υγεία του παιδιού τους,  «συμμαχεί» με τον καλεσμένο τους και τον βάζει να πιει το καθαρτικό ώστε να παραδειγματίσει τον μπέμπη. Ο σύζυγος προσπαθεί να προστατέψει τον καλεσμένο του και η σύζυγός του έξαλλη του επιτίθεται, λέγοντας ότι δεν αξίζει να προστατεύει έναν γνωστό «κερατά». Από κει και κάτω όλα ανατρέπονται καθώς στο σπίτι φτάνει και η σύζυγος του «κερατά» με τον εραστή της.