Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Συνεχίζεται η Ομηρία για τους Χιλιάδες Επικουρικούς Εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας υγείας



ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ   
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
  
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Χτες η κυβέρνηση παρείχε την απόλυτη πολιτική διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία ουδείς επικουρικός εργαζόμενος ή επικουρικός γιατρός του ΕΣΥ της χώρας μας πρόκειται να απολυθεί είτε άμεσα είτε σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς και ότι όλο το Επικουρικό Προσωπικό του ΕΣΥ θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά και απρόσκοπτα, και μάλιστα ακόμη και χωρίς την προϋπόθεση των θεωρημένων από τους παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενταλμάτων πληρωμής. 
   Μάλιστα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προκήρυξη στην οποία θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση για το σημερινό Επικουρικό Προσωπικό κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης προκήρυξης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με παράλληλη παράταση των συμβάσεων των Επικουρικών μέχρι τον Μάιο του 2019, μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

   Εμείς απορρίπτουμε την συγκεκριμένη πολιτική λύση που προτείνει η κυβέρνηση και η οποία έχει ως στόχο να διατηρήση το καθεστώς της Ομηρίας και της Ανασφάλειας, μέσω της Μοριοδότησης που ακολούθησε και στους Ο.Τ.Α, για τους Χιλιάδες Εργαζόμενους στο χώρο των Δημόσιων Δομών Υγείας – Πρόνοιας και ΕΚΑΒ με ότι αυτό συνεπάγεται.
  
   Συνάδελφοι 

   Δεν υποστέλλουμε την σημαία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την μοναδική ρεαλιστική λύση που υπάρχει και δεν είναι άλλη από τη μετατροπή των συμβάσεων των Επικουρικών σε Αορίστου Χρόνου από τη στιγμή μάλιστα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

   Για να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στις Ελαστικές μορφές Εργασίας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.