Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΕΝΕ Προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών οι προσλήψεις Νοσηλευτών

 Προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών οι προσλήψεις Νοσηλευτών


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Ε.Ν.Ε. κ. Δημήτριου Σκουτέλη με την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν τους Νοσηλευτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση και στις άμεσες προσλήψεις στις Υπηρεσίες Υγείας.


Καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες Υγείας είναι πλέον τραγικά δυσανάλογες σε σχέση με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων των Νοσηλευτών, έχει δημιουργηθεί ένα άκρως επισφαλές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο εξουθενώνει καθημερινά τους Νοσηλευτές. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η υφιστάμενη χρονοβόρα διαδικασία των προκηρύξεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., οι οποίες κατά μέσο όρο χρειάζονται 2.5 – 3 χρόνια για να ολοκληρωθούν, έχει ως αποτέλεσμα να ωθεί τους Νοσηλευτές να φτάνουν σε σημείο να μην αποδέχονται τους διορισμούς, καθώς στο μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων έχουν αλλάξει οι συνθήκες διαβίωσης τους σε εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 7Κ/2022, όπου σημαντικός αριθμός Νοσηλευτών έχουν ήδη αρνηθεί το διορισμό τους.


Επιπλέον τόσο οι τακτικές προκηρύξεις, όσο και οι προκηρυσσόμενες θέσεις Νοσηλευτών σαφώς και δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες στελέχωσης, καθώς δεν ανταποκρίνονται αριθμητικά και στις δύο περιπτώσεις, ώστε να υπάρχει συνεχιζόμενη εισροή Νοσηλευτών και επαρκής στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας.


Η Υπουργός Εσωτερικών ήταν πλήρως ενήμερη για την κρισιμότητα της κατάστασης και τις επιπλοκές τις οποίες θα επιφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η παρατεταμένη έλλειψη Νοσηλευτών και τόνισε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί η άμεση εξεύρεση λύσεων, ώστε να αυξηθούν οι τακτικές προκηρύξεις για τους Νοσηλευτές και το Νοσηλευτικό Προσωπικό μέσω Α.Σ.Ε.Π. και παράλληλα να μειωθούν οι χρόνοι οριστικοποίησης των αποτελεσμάτων, ώστε σταδιακά να αυξηθεί η στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας με μόνιμο προσωπικό.


Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική και τέθηκαν τα θεμέλια για μια ισχυρή και αμφίδρομη συνεργασία, καθώς η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας με Νοσηλευτές, αφενός αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, αφετέρου όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο αδράνειας ή εφησυχασμού για τα ελληνικά δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τις Υπηρεσίες Υγείας και να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Ε.Σ.Υ. και της Δημόσιας Υγείας σε πολλαπλά επίπεδα. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.