Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -- ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ, στις 18:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ- ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-  ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ, στις 18:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

Οι μαζικοί φορείς του Νομού μας, τα εργατικά σωματεία και οι υγειονομικοί συντονίζουμε την αγωνιστική μας δράση και απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και κινητοποίησης όλου του λαού της περιοχής μας για την άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στην Μαγνησία.

Δίνουμε συνέχεια στις μαχητικές κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στην πόλη μας και κλιμακώνουμε την αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία. Την  διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα νοσοκομεία της περιφέρειας σε κέντρα υγείας και τις μονάδες υγείας σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», όπου το κόστος λειτουργίας μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο στις πλάτες των ασθενών, είτε με απευθείας πληρωμές είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας αλλά εμπορευματοποιεί παραπέρα την υγεία, με τιμοκατάλογο και "νόμιμο φακελάκι" με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, απομακρύνει τη δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν περίθαλψης για το λαό.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς, σε όλο το λαό της Μαγνησίας, σε συλλόγους ασθενών και άλλους μαζικούς φορείς. Φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη ότι:

 

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

 

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και με υπηρεσίες αντάξιες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Είναι ζήτημα "ζωής και θανάτου" να αντιπαλέψουμε αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται με θύμα την υγεία του λαού. Για αυτό καλούμε να δώσουμε συλλογικά τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

·      Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΓΝΒ, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας της Μαγνησίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο ΓΝΒ, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας της περιοχής. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·      Στο ΓΝΒ να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.

·      Στελέχωση Αγροτικών και Περιφερειακών ιατρείων σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας και των Σποράδων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

·      Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, σε όλα τα μέσα, και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους στις δευτερογενείς διακομιδές.

·      Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

·      Απολύτως δωρεάν περίθαλψη, με 100% κάλυψη μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους.

·      Γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.