Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Η υποστελέχωση και τα φλέγοντα ζητήματα των Νοσηλευτών στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη

 Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ν.Ε. με τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας.


Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, η οποία έχει εξουθενώσει τους Νοσηλευτές και δυστυχώς τους οδηγεί μαζικά εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας, είτε μεταναστεύοντας, είτε επιλέγοντας διαφορετικά επαγγέλματα. Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με Νοσηλευτές, τόσο μέσω των προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π., όσο και μέσω του θεσμού των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και του Επικουρικού Προσωπικού, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την ενίσχυση της στελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, αλλά και την επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των Νοσηλευτών.


Ακολούθησε η ρεαλιστική αποτύπωση της παρούσας κατάστασης για όλες τις βαθμίδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας και συζητήθηκαν προτάσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, ώστε να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέναντι στους Νοσηλευτές.




Ο Υπουργός Υγείας ήταν απόλυτα ενημερωμένος για τα νοσηλευτικά δρώμενα και προετοιμασμένος να δώσει λύσεις, ώστε το νοσηλευτικό επάγγελμα να εξελιχθεί όπως του αρμόζει μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, απαλλαγμένο από πεπαλαιωμένες και αναχρονιστικές πολιτικές υγείας.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και διάθεσης συνεργασίας, ώστε να επέλθει η ουσιαστική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου των Νοσηλευτών.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του για τον ειλικρινή διάλογο, δηλώνοντας την πλήρη διαθεσιμότητα του για συνεργασία, ώστε να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Υπηρεσιών Υγείας.            


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε

Πηγή. enne.gr