Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Βόλου στις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους την Παρασκευή 8/12/23.

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Βόλου στις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους την Παρασκευή 8/12/23.

 

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου μας στις 11:00 η ώρα, να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ως τοπική μορφή δράσης σύμφωνα με την Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ. 

 

Σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αφού η θητεία των επικουρικών παρατείνεται μόνο για 6 μήνες, των εργαζόμενων με ΣΟΧ σε καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη για 3 μήνες, των επικουρικών αντικατάστασης για 3 μήνες και των Νοσηλευτών ειδικότητας για 2 μήνες, παρά το ότι κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα δοθεί ένας χρόνος παράταση σε όλους τους συμβασιούχους. 

 

Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι δυσμενής όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το Ε.Σ.Υ., αφού καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους πολλοί από τους οποίους παραιτούνται με την πρώτη ευκαιρία και τα κενά που δημιουργούνται μένουν ακάλυπτα.

Ακόμη, η άρνηση από την κυβέρνηση της απευθείας μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων οδηγεί και σε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού μέσα από τις ελάχιστες και χρονοβόρες προκηρύξεις του μόνιμου προσωπικού.

 

Διεκδικούμε Απαιτούμε:

-Παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία στα νοσοκομεία με τουλάχιστον ετήσια παράταση.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Μόνιμες και ΜΑΖΙΚΕΣ προσλήψεις σε όλα τα οργανικά κενά των Νοσοκομείων.

-Μηχανισμό αναπλήρωσης του Προσωπικού που αποχωρεί σε συνταξιοδότηση ή σε παραίτηση. 

Ένταξη στα ΒΑΕ - Επαναφορά Νοσοκομειακού Επιδόματος και Διόρθωση στις αδικίες του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Αυξήσεις στους 10% στους Μισθούς όπως δόθηκαν στους Ιατρούς.

Άμεση κάλυψη Ιατρού Ογκολόγου στο Νοσοκομείο μας. Μία Ιατρός για 400 Ασθενείς.