Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Με αρνητικό Πρόσημο συνεχίζουν όλα τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με τα επίσημα ΦΕΚ που έχουν εκδοθεί το 2023 έως σήμερα.

 Με αρνητικό Πρόσημο συνεχίζουν όλα τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με τα επίσημα ΦΕΚ που έχουν εκδοθεί το 2023 έως σήμερα. Παρόμοια εικόνα και στα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ.


Μετά από ενδελεχή έρευνα βάση των ΦΕΚ που δημοσιεύει το Εθνικό Τυπογραφείο όλη την χρονιά του 2023, τα αποτελέσματα είναι άκρως απογοητευτικά και αποτυπώνουν την αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε μόνιμο προσωπικό. Και τα 13 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ έχουν αρνητικό πρόσημο αφού οι Συνταξιοδοτήσεις και οι Παραιτήσεις κυριαρχούν, και στον αντίποδα οι Διορισμοί είναι ελάχιστοι. Μόλις το 1/4 των Συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων αναπληρώθηκε, με 56 μόνιμους διορισμούς και οι μετατάξεις από άλλα Νοσοκομεία προς τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ (+20) κάλυψαν ένα μικρό μέρος στις Συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις που έφτασαν συνολικά τις 203.







Την Χειρότερη θέση με -18 έχει το Νοσοκομείο του Βόλου,

με 27 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και μόλις 5 Διορισμούς (οι 3 με την προκήρυξη 2Κ/2019, 25/10/23 το ΦΕΚ και αναμένονται). Μετάταξη προς άλλο Φορέα δεν είχαμε, ενώ προς το Νοσοκομείο μας είχαμε 4 μετατάξεις.

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγινε μόλις ένας διορισμός και είχαμε 10  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό) έγιναν 4 Διορισμοί (1 σε Νοσηλευτικό προσωπικό και 3 σε Εργαστηριακό προσωπικό), και 17 Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις  (8 σε Νοσηλευτικό προσωπικό).

Ακολουθεί το Γ. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ, με -17. 

28 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και 9 Διορισμούς. Μετάταξη προς άλλο Φορέα έχει 1, και προς το ΓΝ Λάρισας είχαμε 3 μετατάξεις.

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν 3 Διορισμοί και είχαμε 11  Συνταξιοδοτήσεις  – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό) έγιναν 6 Διορισμοί, και 17  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας -17. 

25 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και 9 Διορισμούς. Μετάταξη προς άλλο Φορέα έχει 3, και προς το ΠΓΝ Λάρισας είχαμε 2 μετατάξεις.

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν 2 Διορισμοί και είχαμε 8  Συνταξιοδοτήσεις  – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό) έγιναν 7 Διορισμοί, και 17  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

Το Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ -14. 22 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και 6 Διορισμούς. Μετάταξη προς άλλο Φορέα δεν έχει, και προς το ΓΝ Χαλκίδας είχαμε 2 μετατάξεις.

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν 3 Διορισμοί και είχαμε 6  Συνταξιοδοτήσεις  – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό) έγιναν 3 Διορισμοί, και 16  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

Το Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -14. 25 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και 10 Διορισμούς. Μετάταξη προς άλλο Φορέα δεν έχει, και προς το ΓΝ Καρδίτσας είχαμε 5 μετατάξεις.

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν 6 Διορισμοί και είχαμε 4  Συνταξιοδοτήσεις  – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό) έγιναν 4 Διορισμοί, και 21  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

 

Το Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ -1427 Συνταξιοδοτήσεις και Παραιτήσεις και 2 Διορισμούς. Μετάταξη προς άλλο Φορέα δεν έχει,  και προς το Γ.Ν. Τρικάλων είχαμε 11 μετατάξεις!!!

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν 2 Διορισμοί και είχαμε 4  Συνταξιοδοτήσεις  – Παραιτήσεις Ιατρικού Προσωπικού.

Στο λοιπό προσωπικό: 0 Διορισμοί, και 23  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σε λιγότερο αρνητικές θέσεις.

 Με βάση τα παραπάνω έχουμε χάσει παραπάνω από τις μισές θέσεις της προκήρυξης 7Κ σε σύνολο 5ης ΥΠΕ. Οι Συνολικές θέσεις της προκήρυξης 7Κ/2022 για τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ είναι 255. 

Στα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ έγιναν συνολικά 11 Διορισμοί και 39 Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις, και μία μετάταξη προς άλλο Φορέα (Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας).

Στο Ιατρικό Προσωπικό έγιναν: 10 Διορισμοί, ενώ είχαμε 19 Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.

Στο λοιπό προσωπικό έγιναν: 1 Διορισμοί, και 21  Συνταξιοδοτήσεις – Παραιτήσεις.