Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Έκτακτη οικονοµική ενίσχυση προσωπικού νοσοκοµείων, κέντρων υγείας και άλλων δοµών του Υπουργείου Υγείας

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4872

Άρθρο 61 

Έκτακτη οικονοµική ενίσχυση προσωπικού νοσοκοµείων, κέντρων υγείας και άλλων δοµών του Υπουργείου Υγείας

1. Στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί, για το χρονικό διάστηµα της παρ. 2, σε όλα τα νοσοκοµεία του Εθνικού Συστήµατος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), τα στρατιωτικά νοσοκοµεία (συµπεριλαµβανοµένου του ΝΙΜΤΣ) και τα πανεπιστηµιακά νοσοκοµεία, στον Εθνικό Οργανισµό Δηµόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στο Εθνικό Κέντρο Άµεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στα κέντρα υγείας, συµπεριλαµβανοµένων και των Τοπικών Οµάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.), στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκοµείο Παπαγεωργίου, στο Γενικό Νοσοκοµείο Θήρας δια της Ανώνυµης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.), στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουµένων Κορυδαλλού και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουµένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιµοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), καθώς και στα υγειονοµικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάµεων που έχουν διατεθεί σε εµβολιαστικά κέντρα και δοµές υγείας της παρούσας, καταβάλλεται για το έτος 2021 έκτακτη οικονοµική ενίσχυση ίση προς το ήµισυ του καταβαλλοµένου µηνιαίου βασικού µισθού. 

Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό µισθό που λαµβάνει ο δικαιούχος κατά τις οριζόµενες στην παρ. 2 ηµεροµηνίες.

2. Η οικονοµική ενίσχυση της παρ. 1 χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος µισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστηµα από την 1η Ιανουαρίου 2021 µέχρι και την 30ή Νοεµβρίου 2021 και καταβάλλεται µε τη µισθοδοσία του µηνός Δεκεµβρίου 2021.

3. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχει καταβληθεί µισθός για χρονικό διάστηµα µικρότερο από το οριζόµενο στην παρ. 2, καταβάλλεται τµήµα της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστηµα της µισθοδοσίας του δικαιούχου.

4. Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρµογής του παρόντος, όσοι εκ του προσωπικού που απασχολείται στους φορείς της παρ. 1 απουσιάζουν µε οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το χρονικό διάστηµα της παρ. 2, µε εξαίρεση την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων κατ’ εφαρµογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α΄ 42). Σε περίπτωση άρσης της αναστολής µε απόφαση του φορέα, ο δικαιούχος λαµβάνει τµήµα της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης, κατά τα οριζόµενα στην παρ. 3.

5. Η παροχή της παρ. 1, δεν προσµετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δηµοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσµεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωµένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δηµόσιο εν γένει, τους δήµους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταµεία ή τα πιστωτικά ιδρύµατα.