Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα το πόρισμα για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας;

 

Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα το πόρισμα για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας;

Ενώ η αρμόδια επιτροπή (που είχε πρωτοσυσταθεί το 2015!) ολοκλήρωσε μετά από 6 χρόνια και συνεχείς παρατάσεις  το έργο της και παρέδωσε το πόρισμα με προτάσεις για αλλαγές στα ποσά και στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο, η κυβέρνηση δεν δίνει το πόρσμα στη δημοσιότητα, ούτε στην ΑΔΕΔΥ, αλλά διαρρέει τμήματα του πορίσματος σε ιστοσελίδες.

Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί το πόρισμα είναι ότι επειδή οι όποιες αλλαγές γίνονται με τη λογική του δημοσιονομικά ουδέτερου αποτελέσματος,  για πολλές κατηγορίες δικαιούχων είτε  το επίδομα κόβεται τελείως, είτε μειώνονται κατά πολύ τα ποσά που δικαιούνται.

Ειδικά στο χώρο της υγείας υπάρχει μεγάλη αγωνία, αφού υπήρχαν κατηγορίες εργαζομένων που αδικαιολόγητα είχαν μείνει εκτός της χορήγησης και είναι άγνωστο αν με το πόρσμα εντάσονται ενώ είναι άγνωστο ποιας μορφής θα είναι η κατηγοριοποίηση των δικαιούχων (αν θα είναι ανάλογα με την ειδικότητα ή και τον εργασιακό χώρο εντός του νοσοκομείου). Επίσης είναι άγνωστο αν υπάρχουν κατηγορίες υγειονομικών για τους οποίους προτείνεται το πλήρες κόψιμο του επιδόματος ή η μερική περικοπή του.

Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, γι΄αυτί και τα συνδικάτα θα πρέπει να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να δώσει το πόρισμα στη δημοσιότητα και πριν τις όποιες νομοθετικές αλλαγές να υπάρξει διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην υγεία (ΠΟΕΔΗΝ) και στο δημόσιο (ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες).