Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση για την σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, στις 1/2/2020 μαζί με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου μας και τους Τοπικούς Βουλευτές.

Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, στις 1/2/2020 μαζί με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου μας και τους Τοπικούς Βουλευτές.
Από μέρους μου, υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Νοσοκομείο.
Σε θέματα υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους (Νοσηλευτικό, Εργαστηριακό, Διοικητικό Τεχνικό και Βοηθητικό προσωπικό) που χρειαζόμαστε ενίσχυση με ΜΌΝΙΜΟ προσωπικό, και άμεση προσθήκη με επικουρικό προσωπικό ή και με Ατομικές συμβάσεις στον τομέα της Σίτισης,στα πλυντήρια, και στο Νοσηλευτικό και Βοηθητικό προσωπικό (Τραυματιοφορείς και Βοηθούς Θαλάμου) όπου το υπάρχον προσωπικό είναι κάτω του ορίου ασφαλείας και δεν βγαίνουν οι βάρδιες. 
Για το επικουρικό προσωπικό απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο. Είναι προσωρινή λύση αλλά άμεσης ανάγκης, και θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Για το προσωπικό του ΟΑΕΔ και το προσωπικό που απασχολείται με Ατομικές συμβάσεις ή σε εργολάβους (Καθαριότητα, Φύλαξη και Τεχνική Υποστήριξη), να γίνει μόνιμο προσωπικό.
Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να δοθεί και στους φυσιοθεραπευτές, αλλά και σε όλο το προσωπικό, αλλά και να ενσωματωθεί στο μισθό ώστε να αποτελεί κίνητρο προσέλκυσης για κινητικότητα από άλλους φορείς.
Έγινε ενημέρωση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, και θα πρέπει τα Νοσοκομεία να εξαιρεθούν από το δημοσιονομικό κανόνα του " 1 προς 1" δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση αφού έτσι παραμένουν τα οργανικά κενά.
Περιμένουμε πρωτοβουλίες και επιπλέον παρεμβάσεις, προς όφελος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας αλλά και των πολιτών, για την ενίσχυσή της Δημόσιας Υγείας.