Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό κέντρο Βόλου.


Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ: «Φλέγον» θέμα ο 13ος-14ος μισθός στο Δημόσιο -Τι (δεν) περιμένει στη ΔΕΘ

  • 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 09:29
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΥΔΥ έλαβε μέρος σε ενημερωτική συνάντηση πρωτοβάθμιων Σωματείων και ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από 10 χρόνια κρίσης, τα οποία ιεράρχησε σε τέσσερις πυλώνες, ανάλογα με τη σπουδαιότητα του καθενός.
Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία. Το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ θα μισθώσει λεωφορείο (ή λεωφορεία ανάλογα με τη συμμετοχή) που θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου.
Ο Γιάννης Πάιδας είπε ότι τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση τα θέματα με τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων μπαίνουν ξανά στο τραπέζι αν και παραδέχτηκε ότι στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και του τέθηκε το περίγραμμά τους, δεν έλαβαν καμία δέσμευση, παρά μόνο το ραντεβού ανανεώθηκε για τον τρέχοντα μήνα, όπως είπε για να συνεννοηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και να δοθούν συνολικές λύσεις.
Για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, τόνισε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου ζητούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος αναφέρθηκε ότι προβλέπει το αδικαιολόγητο, που είναι ο διαχωρισμός παλιών και νέων συνταξιούχων με μείωση συντάξεων 30% όσων συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Γ. Πάιδα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ια τα όρια συνταξιοδότησης ειδικών ομάδων εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, όπως νοσηλευτές, νηπιαγωγοί, εργαζόμενους στην Καθαριότητα κ. ά.
Ακόμη, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του δημοσίου, θυμίζοντας ότι στα εννέα μνημονιακά χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 22%, δηλαδή κατά 127.000 άτομα, με αποτέλεσμα νευραλγικοί τομείς της δημόσιας διοίκησης, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η ασφάλεια, οι ΟΤΑ κ.α. να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.
Τέλος, για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, είπε πως αίτημα της ΑΔΕΔΥ είναι να παραμείνουν ως έχουν, να δοθούν και σε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, να υπάρξει ειδική μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό για όσους τα παίρνουν και τέλος να επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες.
Ο κ. Πάιδας, παραδέχτηκε πως δεν περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει ιδιαίτερα μέτρα για τους δημόσιους υπαλλήλους στη ΔΕΘ και εκτίμησε πως η ομιλία του πρωθυπουργού θα περιστραφεί σε θέματα οικονομίας και επενδύσεων.