Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ενημερωτικό-Σημείωμα-Δημοσίευση-αποφάσεων-του-ΣτΕ

Ενημερωτικό Σημείωμα
Σας ενημερώνω ότι δημοσιεύθηκαν σήμερα οι με αριθμό 1307- 1316/2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκε συνταγματική και σύμφωνη με την ΕΣΔΑ η ρύθμιση της περ.1, της υποπ.Γ1, της παρ. Γ του άρθρου πρώτου ν.4093/2012, με την οποία καταργήθηκαν τα επιδόματα εορτών και αδείας των δημοσίων υπαλλήλων.
Το κρίσιμο σκεπτικό της απόφασης έχει ως εξής:
«Τα επιδόματα εορτών και αδείας δεν συνιστούν απόλυτα προνόμια και ο περιορισμός των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργησή τους δικαιολογείται για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπεί στην διασφάλισης της δημοσιονομικής εξυγίανσης και στην μείωση των δημοσίων δαπανών της χώρας και ανταποκρίνεται στους στόχους που επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή στην διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών μελών που έχουν ως νόμισμα το ευρώ και στην εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ…. Κατά συνέπεια οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και μετά την κατάργηση των δώρων εξασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνοντας τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο.»
Να επισημάνω ότι η απόφαση έχει μειοψηφία των εξής μελών του Δικαστηρίου: Καραμανώφ, Γράβαρης, Μαντζουράνης, Ραφτοπούλου, Κόμβου, Παπαδημητρίου, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης.
Να σημειώσω ότι όσον αφορά την παρέμβαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τούτη κρίθηκε παραδεκτή από το ΣτΕ, ενόψει του έννομου συμφέροντος τούτης προς υποστήριξη των αναιρεσιβλήτων δημοσίων υπαλλήλων.
Θα παρακολουθούμε καθημερινά την καθαρογραφή των αποφάσεων, ώστε μόλις είναι έτοιμες ώστε να μπορέσουμε να παραλάβουμε αντίγραφα, να σας τα αποστείλω αμέσως.
Με εκτίμηση,
Μαργαρίτα Παναγοπούλου

Δικηγόρος (MJuris Oxford)