Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 6/10/17.

Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου στην  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 6/10/17 από τον Πρόεδρο Μηνδρινό Κωνσταντίνο. 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Με την συμπλήρωση 3 μηνών από την ανάληψη της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα οικονομικά του Συλλόγου μας.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση του Συλλόγου είναι σε δεινή θέση και το σύνολο των οφειλών ιδιαίτερα μεγάλο.
1.                  Οφειλή προς το ΙΚΑ. 22065,51
Σε ρύθμιση των 319,79 € Χ 69 Δόσεις.
Η συγκεκριμένη οφειλή ξεκινάει από πολύ παλιά, καθότι δεν πληρωνόταν το ΙΚΑ των υπαλλήλων του κυλικείου κανονικά ή ένσημα που δηλώθηκαν και δεν πληρώθηκαν ποτέ !

  1. Σχετικά έντυπα:  Πίνακας ληξιπρόθεσμων Χρεών 7_8_17 εδώ
  2. Ρυθμιζόμενες Οφειλές ενημέρωση 7/8/17 σελ.1 εδώ, σελ. 2 εδώ

2.

              
Οφειλή προς την Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ ύψους 23450€ από τα οποία 6300 είναι 3 γραμμάτια των 2100€ υπογεγραμμένα από τον κ. Γιαννακό (στο συνέδριο του 2015), για οφειλές του Συλλόγου της θητείας 2011 – 2014.




Και 5000 € είναι το Δάνειο της προηγούμενης διοίκησης το οποίο ζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017, λίγο πριν τις εκλογές και η εξόφληση του ορίστηκε από την παρούσα θητεία.

Το υπόλοιπο ποσό αφορά οφειλόμενες συνδρομές από το 2015. Στην Διάρκεια της θητείας 2014-2017 πληρώθηκαν άλλα 3 γραμμάτια των 2100 € (Σύνολο 6300) οφειλής προς ΠΟΕΔΗΝ της θητείας 2011 -2014.

·         Κατά την παράδοση του απερχόμενου ΔΣ προς το νέο αναφέρθηκαν MONO οι οφειλές του ΙΚΑ και  του Δανείου στην ΠΟΕΔΗΝ, ουδεμία άλλη οφειλή υπήρχε από τον Σύλλογο. Όλα ήταν πληρωμένα.!!!!!!!
















·         Στην πρώτη τηλεφωνική επαφή που είχαμε με τον ΛΟΓΙΣΤΗ του Συλλόγου μας ενημέρωσε ότι ήταν απλήρωτος από 1/1/17 έως 30/6/17 με ύψος οφειλής 900€. (Σχετικό έγγραφο εδώ.)
Μας ενημέρωσε ότι ο μισθός του είναι 150€ το μήνα. Όταν του αναφέραμε ότι το ποσό ήταν υπερβολικά μεγάλο, συμφώνησε άμεσα στα 80€.
Αναρωτιόμαστε γιατί η διαπραγμάτευση αυτή δεν είχε γίνει νωρίτερα (-70€ *12=840€ /έτος ).


·         Στην συνέχεια ήρθε στο σύλλογο λογαριασμός της Wind ύψους 250,54€ (ούτε αυτή η οφειλή είχε αναφερθεί).Ο Σύλλογος έχει ένα πρόγραμμα τηλεφώνου που κατά την άποψη μας είναι ιδιαίτερα ακριβό αλλά που δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε μέχρι τον 3ο του 2018 λόγω συμβολαίου και πληρωμής ρήτρας. Ζητήθηκε η διακοπή του αλλά έπρεπε να πληρωθεί άμεσα το ποσό των 724€ ως ρήτρα και να εξοφληθεί και ο λογαριασμός των 250,54€.



·         Κατόπιν η Δικηγόρος του Συλλόγου μας ενημέρωσε για οφειλή προς αυτήν 750€ (η συγκεκριμμένη οφειλή είναι ακόμα προς έλεγχο και εξακρίβωση).

·         Επίσης βρήκαμε ένα λογαριασμό του Συλλόγου οφειλής προς την ΔΕΗ ύψους  1476,32 (προέρχεται από το κτήμα, σχετική ειδοποίηση εδώ) και ούτε αυτός είχε αναφερθεί στην παράδοση του Συλλόγου. Και αυτός ο λογαριασμός ελέγχεται γιατί έχει βρέθηκε αναφορά στο Βιβλίο του Ταμείου ποσό πληρωμής 1667€ τον Ιούλιο του 2009 που ταυτίζεται χρονικά με την λίστα που απέστελλε η ΔΕΗ. σχετικό έγγραφο εδώ στις 17/6/2009.  


 Η απόδειξη πληρωμής δεν έχει ακόμα βρεθεί. Έχουμε παραλάβει αποδείξεις από το 2011 και μετά.


  • Βρέθηκαν απλήρωτες οφειλές προς το ΙΚΑ  (Ένσημα από Παλιά οφειλή για ενσημα που δηλώθηκαν και δεν αγοράστηκαν): 222,77 € και τα οποία πληρώθηκαν άμμεσα διότι υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων που έχει γίνει. 
  • Για απόδειξη πατήστε εδω.

  • Βρέθηκαν απλήρωτες οφειλές προς την Εφορία (Παλιά οφειλή ΦΠΑ 2014) 515,68 € τα οποία πληρώθηκαν άμμεσα.

  • Βρέθηκαν οφειλές προς τον K. Τράγαλο για για έξοδα εκλογών (Δικηγόρο, Ψηφοδέλτια) 584€ ( είναι σε εκκρεμότητα)

  • Κατά την συγκέντρωση για Ενημέρωση για την αξιολόγηση ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ αν υπάρχει κάποια οφειλή του Συλλόγου προς την ΑΔΕΔΥ και μας είπε ότι υπάρχει απλήρωτο το 2016 και το 2017. Από 200 € ανά έτος.
  • Επίσης η  εκπρόσωπος των Κέντρων Υγείας κα Χονδρογιάννη μας ανάφερε ότι υπάρχει κάποιο υπόλοιπο από οφειλή του 2015 της τάξεως των 243 (για 27 μέλη του ΚΨΥ).
Όλα αυτά ανεβάζουν τα χρέη του Συλλόγου στα 50.000 € περίπου, χωρίς να υπολογίζουμε και οφειλές προς προμηθευτές του Κυλικείου που αναφέρονται στην έκθεση του Λογιστή κ. Κωνσταντούλα (από το 12/6/2014) . 
  • Για να δείτε την έκθεση Ελέγχου του Λογιστή του Συλλόγου κ. Κωνσταντούλα με ημερομηνία 12/6/2014 πατήστε εδώ.

  
Κυλικείο.
Κατά την παράδοση και δείχνοντας μας το Βιβλίο Ταμείου ο απερχόμενος Πρόεδρος μας διαβεβαιώσε ότι το κυλικείο καλύπτει τα έξοδά του.
Κατά τον έλεγχο που κάναμε με τον λογιστή φάνηκε ότι στα έξοδα του κυλικείου δεν προσμετρώντας πότε η μισθοδοσία των υπαλλήλων, πότε τα ένσημα του ΙΚΑ, το ΦΠΑ και ο μισθός του λογιστή.
Ο λογιστής μας διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του κυλικείου δεν δεν ήταν βιώσιμη επί σειρά πολλών μηνών.
 Η διατήρηση μιας επιχείρησης η οποία δεν καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα και η οποία επιβαρύνει τα οικονομικά του Συλλόγου που είναι οι δικές σας εισφορές,  για  την λειτουργία της, μας ανάγκασε στην άμεση αναστολή της λειτουργίας του.
Οι υπάλληλοι του κυλικείου αποζημιώθηκαν άμεσα και πλήρως και σύμφωνα με την παραμικρή λεπτομέρεια της εργατικής νομοθεσίας. Πήραν μέσω τραπέζης :
(Προσωπικό κυλικείου Αθανασία)
Μισθοδοσία 7ου    Υπόλοιπο      219,49 €
Δώρο Χριστουγέννων  2017 148,01 €
Επίδομα αδείας                           116,30 €
Εξόφληση αποδοχών αδείας 36,05 €

Προσωπικό κυλικείου Μαρία
Μισθοδοσία 7ου   Υπόλοιπο      86,11 €
Δώρο Χριστουγέννων  2017 137,21 €
Επίδομα αδείας                              99,88 €
Εξόφληση αποδοχών αδείας 77,41 €




Δυστυχώς πριν δύο εβδομάδες οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατήγγειλαν το Σύλλογο στην Επιθεώρηση εργασίας για οφειλές 2 μηνών ( Φεβρουάριου και Μαρτίου 2017 δηλαδή οφειλές της προηγούμενης διοίκησης του Συλλόγου
Εκλήθη για εξηγήσεις ο κ. Τράγαλος, τον οποίο είχαν ενημερώσει οι υπάλληλοι και ο οποίος μας είπε ότι ‘νομίζει ‘ ότι τις έχει πληρώσει!
Δυστυχώς η μισθοδοσία δεν γινόταν κατά τον νόμιμο τρόπο ( μέσω τραπέζης ή υπογράφοντας τα παραστατικά μισθοδοσίας). Οι υπάλληλοι έπαιρναν χρήματα έναντι  από  το ταμείο καταγράφοντας τα σε ένα τετράδιο!!! (τετράδια προηγούμενων μηνών  στα οποία φαίνονταν η διαχείριση του κυλικείου, παρουσιολόγιο και μισθοδοσία,  ο κ. Τράγαλος δεν μας παρέδωσε ποτέ).
Παρόλες τις παροτρύνσεις της μειοψηφίας του ΔΣ για προληπτικό συμβιβασμό (και χωρίς παραστατικά!!!) αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό και να παραστούμε στην Επιθεώρηση Εργασίας. (Τράγαλος και Νιαώτης ενημερώθηκαν αλλά δεν εμφανίστηκαν).
Παρόλο που ο Σύλλογος ήταν Εκτεθειμένος εργοδοτικά καταφέραμε συμβιβασμό (χωρίς πρόστιμο) της τάξεως των 360€ (από 180€ έκαστη).  Τα οποία πληρώθηκαν την επομένη μέρα του συμβιβασμού. (Μέσω τραπέζης)
Προσωπικό κυλικείου Μαρία
Οφειλή εργατικής Διαφοράς προηγούμενης Διοίκησης (Επιθεώρηση Εργασίας)
180€
Προσωπικό κυλικείου Αθανασία
Οφειλή εργατικής Διαφοράς προηγούμενης Διοίκησης (Επιθεώρηση Εργασίας)
180€


Όλα τα εις άνω χρέη και ο τρόπος διαχείρισης τους από τα προηγούμενα ΔΣ, το βιβλίο του ταμείου που βρέθηκε γεμάτο μουτζούρες και διορθώσεις με Blanco, όπως και η μη ψήφιση του τελευταίου οικονομικού απολογισμού μας επέβαλαν την πρόταση οικονομικού ελέγχου του ταμείου του Συλλόγου.
Μια πρόταση που έγινε δεκτή με 4 ψήφους υπέρ αλλά χωρίς να ψηφιστεί τελείως αρνητικά από τους άλλους 3.
Η μειοψηφία ζήτησε πρώτα έλεγχο από δια παραταξιακή επιτροπή.
Η ψηφοφορία αποφάσισε κατευθείαν έλεγχο από ορκωτό λογιστή. (γίνεται έρευνα προσφοράς τιμής, αυτή τη στιγμή) και το αποτέλεσμα του ελέγχου θα γίνει γνωστό σε Γ.Σ. ώστε τα μέλη να ενημερωθούν.
Εμείς επιθυμούμε έναν Σύλλογο με απόλυτη διαύγεια λειτουργίας. Θέλουμε το σώμα να είναι πάντα ενήμερο των οικονομικών του και των αποφάσεων του.
Επίσης διαφωνούμε με την προηγούμενη πολιτική των Δ.Σ. που έκαναν μετακινήσεις εκτός Βόλου χωρίς να προσκομίζονται παραστατικά και αποδείξεις των μετακινήσεων τους. Εμείς θεωρούμε, όπως είναι λογιστικά και νομικά νόμιμο, ότι οποιοδήποτε έξοδο  του Συλλόγου θα πρέπει να δικαιολογείται νομότυπα, δηλαδή με αποδείξεις.


Θέμα: Κτήμα






Επισκεφθήκαμε το κτήμα του Συλλόγου, Δεν γνωρίζουμε πόσοι από εσάς το έχετε επισκεφθεί. Βρίσκεται μετά την Μηλίνα (από την εκκλησία προς το Τρίκερι περίπου 8 χιλιόμετρα υπάρχει ταμπέλα για κτήμα Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου. Από εκεί και μετά από 3,5 χιλιόμετρα χωματόδρομο από τον οποίο ένα μέρος του είναι ιδιαίτερα δύσκολο (χρειάζεται 4Χ4). Βρήκαμε το κτήμα ξεκλείδωτο (έτσι και αλλιώς δεν μας παραδόθηκαν κλειδιά) και απεριποίητο. Κάποια πρόχειρα οικήματα που υπάρχουν στο μόνο επίπεδο σημείο του κτήματος είναι κατεστραμμένα. Επίσης κάποιο ψυγείο βρέθηκε καμένο και ίχνη φωτιάς τριγύρω. Το υπόλοιπο κτήμα είναι όλο σε επικλινές έδαφος. Η αντικειμενική αξία του κτήματος είναι 62.703,38€.(αποδεικτικό ΕΝΦΙΑ ) (Συμβόλαιο Αγοράς )


Η αξιοποίηση του κτήματος είναι αδύνατη με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.
Ούτος ή αλλιώς η τοποθεσία του κτήματος καθιστά δύσκολη την αξιοποίηση. Προτείνουμε στο σώμα την πώληση του μέσω πολλών μεσιτικών γραφείων ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη τιμή πώλησης.

Η πώληση του κτήματος θα ελευθέρωνε το Σύλλογο από τα χρέη του και θα μπορούσε να προσφέρει την δυνατότητα ενός υγιούς Συλλόγου στον οποίο οι εισφορές των μελών θα αξιοποιούνταν στα μέλη και όχι στα χρέη.  


Ο Πρόεδρος 
Μηνδρινός Κωνσταντίνος.